apen verleidingsles

Apen geven singles verleidingsles

Ben jij als single ooit zelf op het idee gekomen om te kijken hoe apen elkaar proberen te versieren? De kans is groot dat er wel iets te leren valt vanuit het dierenrijk. Je kunt het gaan beleven want de Apenheul organiseert op vrijdag 18 april een speciale verleidingsdag voor singles.

Imponeren en verleiden

Op die dag zullen de mannen een snelcursus imponeren krijgen, waarbij een gorilla de mannen dit leert door het voor te doen. Een bonobo zal de single vrouwen laten zien hoe zij hun verleidingskunsten kunnen opkrikken. Vijf vragen aan bioloog Patrick van Veen van Apemanagement.

Wat kunnen mannen leren van apen?

“Bij chimpansees en gorilla’s moet een kerel tonen dat hij groot, sterk en krachtig is. Want de vrouwtjes zoeken goede genen. Wij hoeven ons niet op de borst te slaan, maar je moet er wel stáán. Ook moet een aap zorgzaamheid laten zien. Bij mensen is dat ook één van de eerste dingen waar een vrouw op let. Verder moeten mannen leren geduld te hebben. Zowel bij apen als bij mensen hebben vrouwen net iets meer tijd nodig.”

En vrouwen?

“Mannen letten op een aantal essentiële signalen; hoe een vrouw beweegt, loopt en wat ze in huis heeft. Dat laten vrouwtjesbonobo’s allemaal heel expliciet zien. Het mooie is dat mannetjesmensen net als mannetjesapen niet op superslank vallen. Vrouwtjesapen houden zich daar gelukkig niet mee bezig; zij snappen dat het allemaal een beetje gevuld moet zijn.”

Is dit geen verkapte manier om vrijgezellen te matchen?

“Wat we vooral willen, is mensen een beetje uit de frustratie halen. In de zoektocht naar de ideale partner helpt het om naar je instinct te luisteren. Als je verliefd bent, begint op den duur altijd het geweten te praten. Is het wel een goede keuze? Woont hij niet te ver weg? Bij sommige singles is dit een te zware rol gaan spelen.”

Moeten we onze innerlijke aap niet wat relativeren?

“Nee, ik denk dat we daar juist te weinig mee gedaan hebben. Maar gelukkig krijgen we steeds beter inzicht in hoe belangrijk ons instinct is. Een voorbeeld is dat we tegenwoordig weten dat het geurvermogen van een vrouw verandert door het gebruik van de pil. In partnerkeuze is geur een ontzettend belangrijke factor. Veel relaties eindigen dan ook in de fase dat de vrouw stopt met het slikken van de pil. Onbewust verandert de geurwaarneming van de vrouw, waardoor ze haar partner anders gaat zien.”

Wat staat de singles op 18 april te wachten?

“We gaan naar de sociale dynamiek tussen de apen kijken en laten de singles aan elkaar snuffelen. Bovenop het hoofd. Dat is de plek waar geurstoffen vrijkomen. Eigenlijk hoeven mensen niet eens zo dichtbij te komen om aan elkaar te snuffelen. Je wordt al op redelijke afstand tot iemand aangetrokken door geur. Dat klinkt vreemd, maar dat is wat die vlinders in je buik veroorzaakt.”

Bron: Spitsnieuws

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.