afwijzing

Angst om afgewezen te worden

Wanneer je angst hebt om afgewezen te worden, ga je daar naar handelen. Door bij niemand in de buurt te komen, zijn er ook geen personen die jou kunnen afwijzen, of die jou kunnen teleurstellen. De andere kant op echter betekent dit ook dat wanneer je je afzondert, je met niemand leuke contacten kan maken. Zet die angst om afgewezen te worden aan de kant.

Angst om afgewezen te worden

Natuurlijk vindt niemand het prettig in gênante situaties te belanden wanneer blijkt dat jij iemand leuk vindt, maar dit niet wederkerig is. Je zelfvertrouwen loopt een behoorlijke deuk op. Dat een afwijzing je iets doet, laat alleen maar zien dat je een sociaal wezen bent, die het belangrijk vindt wat anderen van jou vinden. Door echter de kans op afwijzing te vermijden, is de kans op acceptatie helemaal nihil. Dan kun je alleen maar spijt hebben, van gemiste kansen, van momenten die je voorbij hebt laten gaan.

Minder bang voor afwijzing

Door de sociale handrem los te laten, kun je alleen maar winnen. Ga er aan werken minder bang te zijn voor een afwijzing. Er zijn wel wat manieren om uit je comfortzone te komen.

1. Wat nou verlegenheid?

Blozen als je met iemand praat, een beetje stamelen als je iets wilt zeggen. Vervelend? Jij bent waarschijnlijk de enige die dat vindt. Veel mensen begrijpen het en vinden het eerder sympathiek dan negatief. Het is voor jou van belang je door je verlegenheid minder door van slag te laten raken. Veel oefenen en accepteren.

2. Wat nou ego?

Een goede kijk op je zelf bepaalt je eigenwaarde. Maar geen foutjes mogen maken omdat dat je ego naar beneden haalt, is een foute insteek. Je kunt beter iets durven en het niet helemaal foutloos doen, dan iets niet te doen omdat dat dan mogelijk slecht is voor je ego.

3. Wat nou weerstand?

Veel van ons houden niet zo van verandering omdat ze bang zijn voor verwarring. Daarom maar alles bij het oude laten? Nee, natuurlijk niet. Ga werken aan overtuiging en wilskracht om door een verandering heen te komen. Op naar mooiere tijden.

4. Wat nou onhandigheid?

Gebrek aan nieuwsgierigheid daar zullen niet veel mensen last van hebben, maar wel voor angst van afwijzing. Ligt onhandigheid aan de grondslag van deze angst, zorg dan dat je handiger wordt. Oefen op mensen waar je niets van hoeft. Leer vragen te stellen, zodat je dat ook bij mensen kunt waar je wel iets mee zou willen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam