vreemdgaan relatie

Amsterdammers gaan het vaakst vreemd

Amsterdam staat ook dit jaar aan kop in de top 10 van steden met de meeste vreemdgangers. Dat blijkt uit cijfers van AshleyMadison.com. De Top 10 komt tot stand door een optelsom van het aantal actieve leden per stad. Almere is de snelst stijgende nieuwkomer.

Top 10 steden vreemdgangers

Wat de nummers één tot en met vijf betreft is er weinig veranderd in het afgelopen jaar. Rotterdam en De Haag staan nog steeds respectievelijk op de tweede en de derde plaats. En Eindhoven hijgt als nipte nummer vijf nog steeds in de nek van de nummer vier Utrecht. “In dat opzicht is er weinig veranderd sinds vorig jaar toen we voor het eerst de Top 10 van steden die met meest vreemdgaan uitbracht,” zegt woordvoerder Marco Barneveld.

Noorderlingen en zuiderlingen

De Groningers zijn nog steeds goed vertegenwoordigd met net als vorig jaar een nummer zeven notering in deze Top 10. Maar Assen en Leeuwarden, de noordelijke steden die vorig jaar nog prominent aanwezig waren, zijn verdwenen uit de lijst. Net als Heerlen en Maastricht, en hun bourgondische Limburgers.

Almere stijgt

De Brabanders zijn echter bezig met een opmars wat affaires betreft. Tilburg en Breda zijn nieuw in de Top 10 respectievelijk als nummer acht en negen. In Haarlem hebben ze ook zin in stoute avonturen gezien de snelle toename van leden daar. Haarlem staat op de tiende plaats. Maar de snelste stijger en nieuwkomer is Almere. Met maar liefst 7,3% van de leden van AshleyMadison.com in Nederland woonachtig in deze stad prijkt Almere op de zesde plaats.

Percentage van het totale aantal leden per stad

Amsterdam

12,70%

Rotterdam

10,80%

Den Haag

9,30%

Utrecht

8,20%

Eindhoven

8,00%

Almere

7,30%

Groningen

6,90%

Tilburg

6,30%

Breda

4,20%

Haarlem

3,20%

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.