eerste date verschillen

Amsterdammatch: blind daten met behulp van psychologen

Klaar met zelf zoeken en swipen? Bij Amstermatch helpen psychologen je aan een date op basis van een ingevulde vragenlijst. Het Parool sprak met Medeoprichter Shelly Verhoeven (29).

Wat maakt datingservice Amstermatch anders dan apps als Tinder of Happn?

“We nemen het vermoeiende en vaak teleurstellende ­proces van het zoeken naar een match op ons. In plaats van dat je zelf eindeloos moet swipen, chatten en daten, hopend op een leuke klik, vul je via onze website een ­vragenlijst in waarna wij persoonlijk een match voor je ­zoeken. Ook zoeken wij uit waar de eerste blinddate plaatsvindt. Het is vooral gericht op mensen die op zoek zijn naar iets serieus.”

Welke vragen worden gesteld?

“Wat je bijvoorbeeld in het weekend doet. Of je het leuk vindt om naar een film te gaan, of vaak familie bezoekt. Maar ook hoeveel avonden per week je thuis bent, wat je zoekt in een partner en of je een kinderwens hebt. Ook geef je je voorkeuren door wat betreft de ander, over diens religie, lengte, haar, et cetera.”

Is de datingservice alleen bedoeld voor hetero’s?

“Nee, juist niet. Homo’s hoor je vaak over hun problemen met Grindr. Het vinden van een serieuze relatie is misschien nog wel veel moeilijker in die omgeving.”

Zitten mensen op blinddates te wachten?

“Het past volgens ons juist bij het moderne Amsterdam. We horen vaak dat mensen die de huidige datingapps ­gebruiken toch andere intenties hebben. De een wil ­daten, de ander een relatie, maar dat blijkt meestal niet uit de chatgesprekken. Wij draaien het om: eerst komen de intenties en interesses, dan de rest.”

Is het niet gevaarlijk om op date te gaan zonder contact te hebben? Vaak zijn de chatgesprekken ook bedoeld om te kijken wat voor vlees je in de kuip hebt.

“Wij controleren de profielen grondig. Je moet toestemming aan ons geven om je socialmediaprofielen in te zien. Zo kunnen wij checken of iemands profiel echt is, en of dat overeenkomt met de vragenlijst.”

Hoe herken je je date als je geen contact hebt en geen ­foto hebt gezien?

“Dat hangt af van de locatie waar de blinddate plaatsvindt. We kunnen een reservering maken op een fictieve naam, of geven iets aan het personeel door. We zijn nu een week online en het is telkens goed gegaan.”

Bron: Het Parool

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.