eerste date verschillen

Amsterdammatch: blind daten met behulp van psychologen

Klaar met zelf zoeken en swipen? Bij Amstermatch helpen psychologen je aan een date op basis van een ingevulde vragenlijst. Het Parool sprak met Medeoprichter Shelly Verhoeven (29).

Wat maakt datingservice Amstermatch anders dan apps als Tinder of Happn?

“We nemen het vermoeiende en vaak teleurstellende ­proces van het zoeken naar een match op ons. In plaats van dat je zelf eindeloos moet swipen, chatten en daten, hopend op een leuke klik, vul je via onze website een ­vragenlijst in waarna wij persoonlijk een match voor je ­zoeken. Ook zoeken wij uit waar de eerste blinddate plaatsvindt. Het is vooral gericht op mensen die op zoek zijn naar iets serieus.”

Welke vragen worden gesteld?

“Wat je bijvoorbeeld in het weekend doet. Of je het leuk vindt om naar een film te gaan, of vaak familie bezoekt. Maar ook hoeveel avonden per week je thuis bent, wat je zoekt in een partner en of je een kinderwens hebt. Ook geef je je voorkeuren door wat betreft de ander, over diens religie, lengte, haar, et cetera.”

Is de datingservice alleen bedoeld voor hetero’s?

“Nee, juist niet. Homo’s hoor je vaak over hun problemen met Grindr. Het vinden van een serieuze relatie is misschien nog wel veel moeilijker in die omgeving.”

Zitten mensen op blinddates te wachten?

“Het past volgens ons juist bij het moderne Amsterdam. We horen vaak dat mensen die de huidige datingapps ­gebruiken toch andere intenties hebben. De een wil ­daten, de ander een relatie, maar dat blijkt meestal niet uit de chatgesprekken. Wij draaien het om: eerst komen de intenties en interesses, dan de rest.”

Is het niet gevaarlijk om op date te gaan zonder contact te hebben? Vaak zijn de chatgesprekken ook bedoeld om te kijken wat voor vlees je in de kuip hebt.

“Wij controleren de profielen grondig. Je moet toestemming aan ons geven om je socialmediaprofielen in te zien. Zo kunnen wij checken of iemands profiel echt is, en of dat overeenkomt met de vragenlijst.”

Hoe herken je je date als je geen contact hebt en geen ­foto hebt gezien?

“Dat hangt af van de locatie waar de blinddate plaatsvindt. We kunnen een reservering maken op een fictieve naam, of geven iets aan het personeel door. We zijn nu een week online en het is telkens goed gegaan.”

Bron: Het Parool

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam