Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
eerste date verschillen
21 januari 2019

Amsterdammatch: blind daten met behulp van psychologen

Klaar met zelf zoeken en swipen? Bij Amstermatch helpen psychologen je aan een date op basis van een ingevulde vragenlijst. Het Parool sprak met Medeoprichter Shelly Verhoeven (29).

Wat maakt datingservice Amstermatch anders dan apps als Tinder of Happn?

“We nemen het vermoeiende en vaak teleurstellende ­proces van het zoeken naar een match op ons. In plaats van dat je zelf eindeloos moet swipen, chatten en daten, hopend op een leuke klik, vul je via onze website een ­vragenlijst in waarna wij persoonlijk een match voor je ­zoeken. Ook zoeken wij uit waar de eerste blinddate plaatsvindt. Het is vooral gericht op mensen die op zoek zijn naar iets serieus.”

Welke vragen worden gesteld?

“Wat je bijvoorbeeld in het weekend doet. Of je het leuk vindt om naar een film te gaan, of vaak familie bezoekt. Maar ook hoeveel avonden per week je thuis bent, wat je zoekt in een partner en of je een kinderwens hebt. Ook geef je je voorkeuren door wat betreft de ander, over diens religie, lengte, haar, et cetera.”

Is de datingservice alleen bedoeld voor hetero’s?

“Nee, juist niet. Homo’s hoor je vaak over hun problemen met Grindr. Het vinden van een serieuze relatie is misschien nog wel veel moeilijker in die omgeving.”

Zitten mensen op blinddates te wachten?

“Het past volgens ons juist bij het moderne Amsterdam. We horen vaak dat mensen die de huidige datingapps ­gebruiken toch andere intenties hebben. De een wil ­daten, de ander een relatie, maar dat blijkt meestal niet uit de chatgesprekken. Wij draaien het om: eerst komen de intenties en interesses, dan de rest.”

Is het niet gevaarlijk om op date te gaan zonder contact te hebben? Vaak zijn de chatgesprekken ook bedoeld om te kijken wat voor vlees je in de kuip hebt.

“Wij controleren de profielen grondig. Je moet toestemming aan ons geven om je socialmediaprofielen in te zien. Zo kunnen wij checken of iemands profiel echt is, en of dat overeenkomt met de vragenlijst.”

Hoe herken je je date als je geen contact hebt en geen ­foto hebt gezien?

“Dat hangt af van de locatie waar de blinddate plaatsvindt. We kunnen een reservering maken op een fictieve naam, of geven iets aan het personeel door. We zijn nu een week online en het is telkens goed gegaan.”

Bron: Het Parool

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Daten tijdens warm weer? Let op de afknappers!

De kans groot dat de singles nu op het terras of...

Het Amsterdamse Bostheater brengt gloednieuw zomerprogramma

Het Amsterdamse Bostheater is vanaf 1 juli t/m 6 september open...

Wat is een frenemy en hoe herken je haar?

en frenemy is iemand die zich voordoet als een vriendin, maar...

Singles komen weer in actie!

Singles lijken met zicht op de nieuwe fase van de intelligente...

Singles hunkeren naar een echte date na versoepeling van de coronaregels

Nu restaurants, terrassen, bioscopen en musea langzaamaan weer open gaan, is...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie