trouwshow

Amanda Krabbé stapt deze zomer in het huwelijksbootje

Amanda Krabbé en Harrie Koolen gaan volgens ingewijden deze zomer trouwen. Dat beweert het blad Story. Het koppel vertelde enkele maanden geleden al aan het blad dat ze graag in het huwelijksbootje wilden stappen maar de scheiding van Amanda en haar ex Martijn Krabbé was nog niet rond.

Trouwen

Inmiddels zijn alle papieren getekend en staat het Amanda vrij om te gaan trouwen met haar nieuwe partner Harrie Koolen. “Ik hoor bij hem, en hij bij mij. Ik weet het zeker: wij worden samen oud”, aldus Amanda in een eerder interview.

Scheiding

Een jaar geleden, in maart 2014, kondigden Martijn en Amanda Krabbé aan te gaan scheiden. Twee weken later werd de ex van de presentator gezien terwijl ze zoende met een, toen nog, onbekende man, die later Harrie Koolen bleek te zijn..

Achternaam

Op de sociale media wordt ook gesproken over het nieuwe huwelijk van Amanda Krabbé. En dan niet zozeer over het feit dat ze een jaar na de breuk met Martijn alweer wil trouwen als wel om het feit dat ze nog steeds zijn achternaam gebruikt in plaats van Beekman (meisjesnaam). Kennelijk schiet velen dit in het verkeerde keelgat. Mag je de achternaam van je ex eigenlijk blijven gebruiken, ook al ben je definitief gescheiden?

Wettelijk recht

Op de website van Jurofoon staat dat het gebruik van de achternaam van je ex na de scheiding wettelijk is toegestaan. Het is zelfs een recht. Wil je niet dat je ex-vrouw jouw naam blijft gebruiken? Dan zul je een rechtszaak moeten aanspannen. En de kansen om deze te winnen zijn nog niet zo vanzelfsprekend. Je zult met goede redenen moeten komen om af te dwingen dat je ex jouw achternaam niet lager mag gebruiken. Het is dan ook nog maar de vraag of Amanda Koolen gaat heten, teruggaat naar Beekman of zichzelf gewoon Amanda Krabbé blijft noemen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.