trouwshow
19 March 2015

Amanda Krabbé stapt deze zomer in het huwelijksbootje

Amanda Krabbé en Harrie Koolen gaan volgens ingewijden deze zomer trouwen. Dat beweert het blad Story. Het koppel vertelde enkele maanden geleden al aan het blad dat ze graag in het huwelijksbootje wilden stappen maar de scheiding van Amanda en haar ex Martijn Krabbé was nog niet rond.

Trouwen

Inmiddels zijn alle papieren getekend en staat het Amanda vrij om te gaan trouwen met haar nieuwe partner Harrie Koolen. “Ik hoor bij hem, en hij bij mij. Ik weet het zeker: wij worden samen oud”, aldus Amanda in een eerder interview.

Scheiding

Een jaar geleden, in maart 2014, kondigden Martijn en Amanda Krabbé aan te gaan scheiden. Twee weken later werd de ex van de presentator gezien terwijl ze zoende met een, toen nog, onbekende man, die later Harrie Koolen bleek te zijn..

Achternaam

Op de sociale media wordt ook gesproken over het nieuwe huwelijk van Amanda Krabbé. En dan niet zozeer over het feit dat ze een jaar na de breuk met Martijn alweer wil trouwen als wel om het feit dat ze nog steeds zijn achternaam gebruikt in plaats van Beekman (meisjesnaam). Kennelijk schiet velen dit in het verkeerde keelgat. Mag je de achternaam van je ex eigenlijk blijven gebruiken, ook al ben je definitief gescheiden?

Wettelijk recht

Op de website van Jurofoon staat dat het gebruik van de achternaam van je ex na de scheiding wettelijk is toegestaan. Het is zelfs een recht. Wil je niet dat je ex-vrouw jouw naam blijft gebruiken? Dan zul je een rechtszaak moeten aanspannen. En de kansen om deze te winnen zijn nog niet zo vanzelfsprekend. Je zult met goede redenen moeten komen om af te dwingen dat je ex jouw achternaam niet lager mag gebruiken. Het is dan ook nog maar de vraag of Amanda Koolen gaat heten, teruggaat naar Beekman of zichzelf gewoon Amanda Krabbé blijft noemen.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Geen zin in het huwelijksbootje

Het is je vast al opgevallen wanneer je Facebook opent, trouwen is...

Meer stellen geven een wij-gaan-niet-trouwen-feestje

Ben je uitgenodigd door vrienden voor een 'wij gaan niet trouwen...

Twintigers en dertigers stappen minder vaak in huwelijksbootje

Er wordt minder vaak getrouwd door vrouwen en mannen in de...

Trouwen maakt mensen minder leuk

Ben je naarstig op zoek naar die ene speciale lieve man...

De mooiste plekken voor een huwelijksaanzoek

De mooiste plekken voor een huwelijksaanzoek daar moet je als single...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie