verkeerde keuze
14 April 2015

Alweer de verkeerde partner gekozen

De zoektocht naar de ware, dat klinkt als een feest, en daar blijft het dan ook vaak bij. Die eerste mooie dagen eindigen in een stortvloed aan tranen en een zak met M&M’s voor jou alleen. Alweer een leuke man die in het echt helemaal niet zo leuk blijkt te zijn. Hoe komt het toch dat we er steeds weer in slagen juist niet de juiste aan de haak te slaan?

De verkeerde aan de haak geslagen

We willen zo graag en denken zo erg verliefd te zijn op deze persoon. Deze keer moet het echt lukken. Maar misschien is de grootste reden dat het fout gaat omdat we vooral niet langer single willen zijn. Er zijn nog meer redenen te bedenken waarom we er weer in stinken.

1. Bang om afgewezen te worden

Natuurlijk is het eenvoudiger om ‘ja’ te zeggen tegen de makkelijkste optie. Dus kiezen we voor de persoon waarvan we zeker zijn dat we hem of haar kunnen krijgen in plaats van de persoon van wie we stiekem dromen maar niet durven vragen. Misschien ben je bang om afgewezen te worden, of misschien wil je jezelf niet kwetsbaar opstellen en al je gevoelens op tafel leggen.

Ga je echter te snel over stag voor een tweede keus terwijl je je zinnen eigenlijk op iemand anders hebt gezet, dan is dat eigenlijk niet raadzaam. Want met wie je je leven ook gaat delen, weglopen voor je gevoelens dan kan niet. De gedachte aan die ‘ene’ zullen nooit weggaan. Accepteer je gevoelens, praat er openlijk en eerlijk over. Houd vooral jezelf niet voor de gek.

2. We zijn te bang om alleen te zijn

Het is zo makkelijk om iemand in je leven te hebben die thuis op je wacht en samen met jou voor de tv zit. Niet omdat we zonder hem of haar niet gelukkig zouden zijn, maar omdat we gewoon liever niet alleen zijn. Het is het ideaalbeeld dat we al van jongs af aan voorgespiegeld hebben gekregen, huisje boompje beestje. We zijn niet per se verliefd op de ander, maar voelen ons veiliger en comfortabeler met twee dan alleen. Uiteraard is daar op zich niets mis mee, maar een ideale basis voor een goede relatie is het niet.

3. We trekken geen lering uit een fout gelopen relatie

In plaats van na te denken over waar en waarom het verkeerd liep, gaan we meteen op zoek naar de volgende relatie. In plaats van moeite te doen om te investeren in een relatie, gaan we op zoek naar iets nieuws, iets spannends. En dat terwijl we beter ons best zouden doen om onze oude relatie spannender te maken.

4. We houden te veel rekening met anderen

Onze ouders zijn mogelijk wel of niet akkoord met onze keuze, dat vinden we nog belangrijk ook. Ook voelen we ons sociaal verplicht om een vriend of vriendin te hebben, de mensen moeten niet denken dat jij buiten de boot valt. We zijn te veel bezig met wat anderen van ons denken en te weinig met wat we zelf willen en voelen. Laat de familie, buren en vrienden denken wat ze willen. Geef zelf invulling aan je leven op jouw manier.

Delen:
Facebook Twitter Icon

1 reacties

  1. Lang leve relatie met jezelf met dank aan Jan Geurtz.

    Judith | 14-04-2015
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Hoe het zit met huidhonger

Wat niet meer in woorden kan worden gezegd en verstaan, wordt...

Waarom vallen we op foute mannen en laten we de goede lopen?

Die ondoorgrondelijke houding van desinteresse boeit je en zijn lichte arrogantie...

Alleen op reis geeft gevoel van vrijheid

Je bent single, misschien alleenstaand, of mogelijk heb je wel een...

Huiselijk geweld wordt door 3 op de 10 Nederlanders acceptabel gevonden

Ben jij van mening dat geweld tegen je partner nooit en...

Op de verkeerde mannen vallen: zo voorkom je het

Heel wat vrouwen roepen na de zoveelste mislukte date-reeks of (korte)...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

advertentie