verkeerde keuze

Alweer de verkeerde partner gekozen

De zoektocht naar de ware, dat klinkt als een feest, en daar blijft het dan ook vaak bij. Die eerste mooie dagen eindigen in een stortvloed aan tranen en een zak met M&M’s voor jou alleen. Alweer een leuke man die in het echt helemaal niet zo leuk blijkt te zijn. Hoe komt het toch dat we er steeds weer in slagen juist niet de juiste aan de haak te slaan?

De verkeerde aan de haak geslagen

We willen zo graag en denken zo erg verliefd te zijn op deze persoon. Deze keer moet het echt lukken. Maar misschien is de grootste reden dat het fout gaat omdat we vooral niet langer single willen zijn. Er zijn nog meer redenen te bedenken waarom we er weer in stinken.

1. Bang om afgewezen te worden

Natuurlijk is het eenvoudiger om ‘ja’ te zeggen tegen de makkelijkste optie. Dus kiezen we voor de persoon waarvan we zeker zijn dat we hem of haar kunnen krijgen in plaats van de persoon van wie we stiekem dromen maar niet durven vragen. Misschien ben je bang om afgewezen te worden, of misschien wil je jezelf niet kwetsbaar opstellen en al je gevoelens op tafel leggen.

Ga je echter te snel over stag voor een tweede keus terwijl je je zinnen eigenlijk op iemand anders hebt gezet, dan is dat eigenlijk niet raadzaam. Want met wie je je leven ook gaat delen, weglopen voor je gevoelens dan kan niet. De gedachte aan die ‘ene’ zullen nooit weggaan. Accepteer je gevoelens, praat er openlijk en eerlijk over. Houd vooral jezelf niet voor de gek.

2. We zijn te bang om alleen te zijn

Het is zo makkelijk om iemand in je leven te hebben die thuis op je wacht en samen met jou voor de tv zit. Niet omdat we zonder hem of haar niet gelukkig zouden zijn, maar omdat we gewoon liever niet alleen zijn. Het is het ideaalbeeld dat we al van jongs af aan voorgespiegeld hebben gekregen, huisje boompje beestje. We zijn niet per se verliefd op de ander, maar voelen ons veiliger en comfortabeler met twee dan alleen. Uiteraard is daar op zich niets mis mee, maar een ideale basis voor een goede relatie is het niet.

3. We trekken geen lering uit een fout gelopen relatie

In plaats van na te denken over waar en waarom het verkeerd liep, gaan we meteen op zoek naar de volgende relatie. In plaats van moeite te doen om te investeren in een relatie, gaan we op zoek naar iets nieuws, iets spannends. En dat terwijl we beter ons best zouden doen om onze oude relatie spannender te maken.

4. We houden te veel rekening met anderen

Onze ouders zijn mogelijk wel of niet akkoord met onze keuze, dat vinden we nog belangrijk ook. Ook voelen we ons sociaal verplicht om een vriend of vriendin te hebben, de mensen moeten niet denken dat jij buiten de boot valt. We zijn te veel bezig met wat anderen van ons denken en te weinig met wat we zelf willen en voelen. Laat de familie, buren en vrienden denken wat ze willen. Geef zelf invulling aan je leven op jouw manier.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.