snacken na stappen

Altijd honger na het stappen: zo zit het

Een avondje stappen afsluiten doen we heel vaak met een vette hap. Na al die glazen wijn, bier of sterke drank schreeuwt ons lijf om iets vets, zouts en ongezonds. Maar hoe komt dat nou? Zit dit tussen onze oren en willen we gewoon zelf dat patatje oorlog of is er meer aan de hand?

Alcohol en honger

Een recente studie heeft aangetoond dat alcohol wel degelijk invloed heeft op het brein en het aantal calorieën dat je eet na alcoholgebruik. Nu weten we dat er in alcohol veel “verstopte” calorieën zitten en dat je van veel alcohol aankomt, denk maar eens aan je vaders bierbuikje ;-). Maar tot nu toe dachten we dat het hierbij bleef. Uit een nieuw onderzoek is gebleken dat er een echte reden is dat jij na het stappen cravings hebt naar vet eten. In de studie komt naar voren dat alcohol de aroma van eten aansterkt. Heel simpel gezegd: alles ruikt lekkerder, dus heb je sneller zin in eten en eet je dus ook meer.

Aan het infuus!

Het onderzoek werd uitgevoerd met vijfendertig gezonde vrouwen. Zij kregen via een infuus echte en nep alcohol toegediend. Er is bewust voor deze manier gekozen om de hersenen de “foppen”. Als de proefpersonen een glas wijn zouden drinken dan zouden je hersenen dat meteen kunnen koppelen aan vet eten. Om uit te sluiten dat het tussen je oren zit, is er gekozen om (nep) alcohol via een infuus toe te dienen.

Alcohol testen

De proefpersonen werden getest tijdens twee lunches. Allereerst kregen ze een Italiaanse lunch met pasta en tomatensaus, de volgende lunch bestond uit noedels met vlees. Uit de test kwam naar voren dat wanneer de alcohol toegevoegd was, de vrouwen veel meer aten. Maar hoeveel alcohol is er nou nodig om echt verschil te merken en meer te eten?

Na het stappen..

Om echt verschil te proeven is er een percentage nodig van 0.05, dit staat gelijk aan een paar glazen wijn. Hoe meer alcohol je drinkt, hoe meer de aroma’s worden versterkt en hoe meer honger je krijgt. Voor wie op dieet is: pas niet alleen op tijdens het drinken van de alcohol, maar óók erna! Voor je het weet zit je na het stappen alweer aan een broodje döner.

Bron: Girlscene

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.