onzeker lichaamsbeeld

Als vrouw de eerste stap zetten om een man te versieren

Veel vrouwen vinden het fijn om ‘nagejaagd’ te worden door een man waar ze hun oog op hebben laten vallen. Maar wat nou als die man waar jij een zwak voor hebt zijn bedoelingen voor zichzelf houdt? Blijf je wachten op iets wat misschien nooit gebeurt, of ga jezelf achter hem aan?

‘Moet ik hem uit vragen?’ De lichaamstaaltekens waar je naar moet zoeken …

Als het gaat om de taal van liefde, spreken daden luider dan woorden. De eerste stap naar het begrijpen van lichaamstaal en om te weten of iemand geïnteresseerd is, is om te zoeken naar een cluster van ten minste drie gelijktijdige signalen en te vermijden om één lichaamsdeel geïsoleerd te analyseren. Veel lichaamsbewegingen kunnen meerdere betekenissen hebben, dus als je wilt weten of hij geïnteresseerd is ga op zoek naar een combinatie van toegenomen nabijheid, oogcontact en aanraking (inclusief zelfaanrakingen).

Wat als je wordt afgewezen?

Laten we eerlijk zijn, ongeacht wie je bent, afwijzing kan pijn doen. Het goede nieuws is dat de mate waarin afwijzing je raakt afhankelijk is van je verwachtingen, emotionele investering en ervaring – hoe meer je je verwachtingen opbouwt en fantaseert over het soort persoon dat hij is (of de relatie die je hebt) hoe meer kans het heeft pijn te doen.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat afwijzing gewoon is dat hij kiest wat goed voor hem is. Het betekent niet dat je minder aantrekkelijk, intelligent of begeerlijk bent, het betekent gewoon dat je niet bent wat hij zocht. Hoe meer je oefent, (en ja, dat betekent hoe meer je wordt afgewezen) hoe gemakkelijker het wordt om mannen te benaderen en te communiceren met het andere geslacht en hoe leuker het zal zijn.

Hoe acceptabel is het tegenwoordig voor vrouwen om mannen uit te vragen?

Hoewel vrouwen van oudsher degenen zijn die wachten om gekozen te worden, nemen steeds meer vrouwen hun liefdesleven in eigen hand. Uit verschillende onderzoeken onder singles is gebleken dat meer dan 57% van de vrouwen denkt dat het goed is voor de vrouw om de eerste stap te zetten. Ook vond 95% van de mannen dat het oké was voor een vrouw om ze uit te vragen. Hoewel de meeste mannen het verfrissend en vleiend zouden vinden om uit gevraagd te worden, kan het de dynamiek van de relatie veranderen, vooral in het begin – je bent niet langer de verovering, maar hij is het wel.

Voelen sommige mannen zich onmannelijk als een vrouw de eerste zet doet?

Er is nog steeds een minderheid van mannen die het veroveren van een vrouw beschouwt als een mannelijk domein en denkt dat vrouwen die mannen uit vragen te agressief, dominant of zelfs wanhopig zijn. Laat dat je echter niet stoppen. Als je een onafhankelijke, zelfbewuste vrouw bent, dan was hij waarschijnlijk niet de juiste persoon voor jou.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.