Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
oplichting vakantie
30 september 2015

Als single solo op reis: zo doe je het!

Veel singles vinden het nog altijd een vervelend idee om helemaal solo op reis te gaan. Je betaalt toeslag voor een eenpersoons hotelkamer, je staat overal alleen op de foto en je voelt je niet altijd overal veilig en op je gemak zo in je uppie. Toch mag dat geen reden zijn om dan maar thuis te blijven. Als single alleen op reis? Zo doe je het!

Vraag 1: Wat is een goede reisbestemming?
Regel één; vergeet niet dat je echt niet de enige single bent die solo op reis gaat. Er is ook geen enkele stad of plaats waar je als single reiziger niet naar toe kan reizen, maar natuurlijk is de ene locatie leuker of interessanter dan de andere.

Singles die voor de eerste keer solo reizen doen er goed aan om voor een land of bestemming kiezen waar ze de taal verstaan en spreken. Aanraders zijn daarom Engelstalige bestemmingen zoals Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland of Ierland en Engeland. Deze landen staan ook beken om hun gastvrijheid en vriendelijkheid. Ook in Thailand, Costa Rica of Vietnam wordt je als solo reiziger vriendelijk en goed ontvangen.

Vraag 2: Hoe kom ik in contact met andere solo reizigers?
Schrijf en praat voor je vertrekt over je reisplannen op Facebook, Twitter en andere sociale media kanalen. Op die manier weten vrienden, kennissen en familie wat je plannen zijn en wanneer je weg bent. Misschien zit die ex-collega’s of oude vriendin toevallig ook net in die periode in het land op stad van jouw keuze!

Als je kiest voor overnachtingen via Airbnb, hostels of een B&B dan kom je ongetwijfeld in aanraking met veel andere mensen en reizigers. Het gaat echt vanzelf. Ben je echt een mensen-mens en vind je contact met anderen op reis heel prettig? Kies dan voor een hostel of jeugdherberg want daar heb je de meeste kans om reizende soortgenoten te ontmoeten.

Vraag 3: Hoe bespaar ik geld op reis?
Voor solo reizigers nemen de verblijfskosten ongetwijfeld de grootste hap uit het vakantiebudget. Als single betaal je namelijk bijna twee keer zoveel, want de meeste hotels berekenen hun kamerprijzen op basis van een dubbele bezetting.  Ook hier zijn hostels en jeugdherbergen meestal het voordeligste alternatief. Als je wat meer privacy wilt dan kan je ook op Airbnb speuren naar een privé kamer.

Toch liever in een hotel? Wees dan niet bang om te onderhandelen over de prijs van een eenpersoonskamer. Je verbruikt tenslotte minder elektriciteit en water en je ontbijt ook minder in je eentje.. Bovendien zijn er ook steeds meer organisaties die kortingen of speciale prijzen aanbieden voor single reizigers. Kijken en vergelijken is het advies!

Vraag 4: Hoe zorg ik ervoor dat ik niet alleen moet eten?
Dit zou wel eens de grootste angst voor solo reizigers kunnen zijn. Het gaat zelfs zo ver dat er voor deze ‘ziekte’ een officiële diagnose kan worden gesteld: de solomangarefobie. Toch is het niet zo moeilijk om gezelschap te vinden.

Als je gaat eten in een restaurant, kies je niet voor een gewoon tafeltje. Neem liever plaats aan de bar, want daar hangen altijd mensen rond die een praatje willen maken: andere mensen die alleen eten, vaste klanten of zelfs de barman. Ook op een terras gaan zitten en eten is gezelliger. Neem wat te lezen mee of kies etenstijd als het moment om je reisdagboek bij te werken! Meer tips voor ‘alleen eten’ vind je hier.

Vraag 5: Is alleen reizen wel veilig?
In heel veel landen is het prima te doen om als single solo te reizen. Maar overal komt criminaliteit voor, dus het is en blijft ook een kwestie van je gezond verstand gebruiken. Om zo min mogelijk risico te lopen, hou je rekening met de volgende tips:

(1) Laat niet zien dat je bang bent. Houd je schouders recht en loop zelfverzekerd rond. Zakkenrollers kiezen altijd voor makkelijke slachtoffers.

(2) Blijf altijd alert. Enkele seconden onoplettendheid zijn voor een dief al genoeg om je handtas te pikken.

(3) Pas je schema aan. Als je ‘s avonds niet meer wil buiten wil rondlopen, doe dat dan niet. Zorg ervoor dat je overdag alles gezien hebt en maak van je lunch de belangrijkste maaltijd van de dag.

(4) Vermijd flirten. Aan jonge vrouwen die alleen reizen wordt vaak gezegd dat ze beter een valse trouwring dragen, zodat mannen weten dat ze bezet zijn.

(5) Volg je gevoel. Als je denkt dat je in een onveilige situatie terechtgekomen bent, maak dan dat je onmiddellijk wegkomt.

Wil je wel de wereld ontdekken maar liever in gezelschap van andere singles? Kijk dan hier.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Koningaap - Safarireizen

gerelateerde artikelen

Me time! Deze leuke dingen wil je graag beleven wanneer je solo reist

Solo reizen is zeker de moeite waard. Blijf lezen als je...

35 procent van de singles boekt vakantie lastminute

Struin jij ook al maanden vantevoren het internet af op zoek...

Oceanië populaire bestemming onder soloreizende vrouwen van 45+

Een avonturier van boven de vijfenveertig heeft andere wensen dan een...

Voor het eerst alleen op reis: 13 tips

Voor het eerst alleen op reis? Dat is natuurlijk best een...

Deze zomer alleen op vakantie? Tips voor een veilige reis!

Ga je deze zomer voor het eerst alleen backpacken in Australië,...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie