soloreizen

Als single op reis eng? Niet op deze manier!

In Nederland wonen zo’n 2.8 (!) miljoen mensen die zich single noemen. Daar sta je dan, in je uppie. Ook singles gaan er uiteraard graag tussenuit. Alleen op reis gaan is het toppunt van vrijheid. Je stelt je open voor nieuwe indrukken en leert binnen een korte tijd jezelf- en eventuele medereizigers- goed kennen.

Veel singles kiezen ervoor om met een groep op reis te gaan, maar alleen met een groep vol stellen en families reizen, kent natuurlijk ook nadelen. Tegenwoordig kan je er als single ook voor kiezen om op een single reis mee te gaan. Dit is een leuke, avontuurlijke, maar vooral ongedwongen manier van reizen waarbij je gemakkelijk contact maakt met andere reizigers die ook alleen op pad zijn. Op deze manier ben je niet helemaal op jezelf aangewezen, maar heb je wel de vrijheid die je wilt/nodig hebt op de vrije dagen.

Geen vijfde wiel aan de wagen
Single Simone ging met een single reis naar Myanmar en vond dit ideaal. “Vanaf het eerste moment aansluiting want niemand is het vijfde wiel aan de wagen!”. Alle deelnemers hebben immers bewust voor een single reis gekozen. Juist omdat je alleen reist, is het makkelijk om snel contact met anderen te leggen. “Een reisgenote en ik hadden allebei een eenpersoonskamer geboekt, maar vanaf dag 2 hebben we iedere dag bij elkaar ‘gelogeerd’! We zijn sindsdien goede vriendinnen én reismaatjes!”

Zelfde interesses
Naast het makkelijk contact leggen tijdens een groepsreis heeft het nog een aantal voordelen om mee te gaan op een single reis. Je medereizigers delen vaak dezelfde interesses, ze hebben tenslotte voor dezelfde bestemming gekozen als jij. Daarnaast kun je bij de reisorganisatie vaak informeren naar de gemiddelde leeftijd van de groep. Je ontmoet elkaar voor het eerst op de luchthaven, en iedereen voelt zich waarschijnlijk even ‘ongemakkelijk’ of zenuwachtig. Je gaat dus alleen op reis, maar hebt toch de zekerheid dat je je tijdens je reis nooit eenzaam hoeft te voelen. Kortom; als single mee op single reis heeft alleen maar voordelen!

Altijd goed gezelschap
Het doel van single reizen is niet, zoals vaak gedacht wordt, het vinden van een partner. Deze reizen zijn bedoeld voor mensen die nieuwe mensen willen leren kennen en met een leuk gezelschap op reis willen. Steeds meer reisorganisaties bieden speciale single reizen aan. Het programma wijkt vaak niet af van de “gewone” groepsreizen, enkel het gezelschap! Wil je weten hoe het voelt om met “vreemden” op reis te gaan? Ga dan naar Shoestring DURFT. Dit is hét pre-zomer event van het jaar. Je zult zien dat je met alle activiteiten die er georganiseerd worden, zo contact hebt met andere mensen en je een super leuke dag zult hebben!

Populaire single reizen
Ben je enthousiast geworden en sta je te trappelen om op reis te gaan? Om jou inzicht te geven in de meest populaire bestemmingen onder singles, heeft verre reizen specialist Shoestring onderzoek gedaan. Dit onderzoek leverde de volgende 10 populaire singlereis bestemmingen op:

Wil jij je tijdens je singlereis in een sprookje van 1001 nacht wanen in het Midden-Oosten? Ga dan een week naar Jordanië of twee weken naar Marokko Zuid. Wil je liever je heupen los gooien en swingen in Latijns-Amerika? Na twee weken in Cuba of Brazilië beweeg jij je als een echte latino of latina! Op Madagascar ga je op zoek naar de lemuren en kom je de baobabbomen tegen. In Noord-India kun je je twee weken lang vermaken of slechts de hoogtepunten bezoeken tijdens de éénweekse citytrip Delhi, Jaipur en Agra. Zijn de curries iets te pittig naar jouw smaak? Ook tijdens een drieweekse reis naar China, Indonesië of Vietnam smul je van de oriëntaalse gerechten.

Ga nu mee op single reis met Shoestring en profiteer nog tot en met zondag 13 april van een korting van €50,- per persoon!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.