soloreizen

Als single op reis eng? Niet op deze manier!

In Nederland wonen zo’n 2.8 (!) miljoen mensen die zich single noemen. Daar sta je dan, in je uppie. Ook singles gaan er uiteraard graag tussenuit. Alleen op reis gaan is het toppunt van vrijheid. Je stelt je open voor nieuwe indrukken en leert binnen een korte tijd jezelf- en eventuele medereizigers- goed kennen.

Veel singles kiezen ervoor om met een groep op reis te gaan, maar alleen met een groep vol stellen en families reizen, kent natuurlijk ook nadelen. Tegenwoordig kan je er als single ook voor kiezen om op een single reis mee te gaan. Dit is een leuke, avontuurlijke, maar vooral ongedwongen manier van reizen waarbij je gemakkelijk contact maakt met andere reizigers die ook alleen op pad zijn. Op deze manier ben je niet helemaal op jezelf aangewezen, maar heb je wel de vrijheid die je wilt/nodig hebt op de vrije dagen.

Geen vijfde wiel aan de wagen
Single Simone ging met een single reis naar Myanmar en vond dit ideaal. “Vanaf het eerste moment aansluiting want niemand is het vijfde wiel aan de wagen!”. Alle deelnemers hebben immers bewust voor een single reis gekozen. Juist omdat je alleen reist, is het makkelijk om snel contact met anderen te leggen. “Een reisgenote en ik hadden allebei een eenpersoonskamer geboekt, maar vanaf dag 2 hebben we iedere dag bij elkaar ‘gelogeerd’! We zijn sindsdien goede vriendinnen én reismaatjes!”

Zelfde interesses
Naast het makkelijk contact leggen tijdens een groepsreis heeft het nog een aantal voordelen om mee te gaan op een single reis. Je medereizigers delen vaak dezelfde interesses, ze hebben tenslotte voor dezelfde bestemming gekozen als jij. Daarnaast kun je bij de reisorganisatie vaak informeren naar de gemiddelde leeftijd van de groep. Je ontmoet elkaar voor het eerst op de luchthaven, en iedereen voelt zich waarschijnlijk even ‘ongemakkelijk’ of zenuwachtig. Je gaat dus alleen op reis, maar hebt toch de zekerheid dat je je tijdens je reis nooit eenzaam hoeft te voelen. Kortom; als single mee op single reis heeft alleen maar voordelen!

Altijd goed gezelschap
Het doel van single reizen is niet, zoals vaak gedacht wordt, het vinden van een partner. Deze reizen zijn bedoeld voor mensen die nieuwe mensen willen leren kennen en met een leuk gezelschap op reis willen. Steeds meer reisorganisaties bieden speciale single reizen aan. Het programma wijkt vaak niet af van de “gewone” groepsreizen, enkel het gezelschap! Wil je weten hoe het voelt om met “vreemden” op reis te gaan? Ga dan naar Shoestring DURFT. Dit is hét pre-zomer event van het jaar. Je zult zien dat je met alle activiteiten die er georganiseerd worden, zo contact hebt met andere mensen en je een super leuke dag zult hebben!

Populaire single reizen
Ben je enthousiast geworden en sta je te trappelen om op reis te gaan? Om jou inzicht te geven in de meest populaire bestemmingen onder singles, heeft verre reizen specialist Shoestring onderzoek gedaan. Dit onderzoek leverde de volgende 10 populaire singlereis bestemmingen op:

Wil jij je tijdens je singlereis in een sprookje van 1001 nacht wanen in het Midden-Oosten? Ga dan een week naar Jordanië of twee weken naar Marokko Zuid. Wil je liever je heupen los gooien en swingen in Latijns-Amerika? Na twee weken in Cuba of Brazilië beweeg jij je als een echte latino of latina! Op Madagascar ga je op zoek naar de lemuren en kom je de baobabbomen tegen. In Noord-India kun je je twee weken lang vermaken of slechts de hoogtepunten bezoeken tijdens de éénweekse citytrip Delhi, Jaipur en Agra. Zijn de curries iets te pittig naar jouw smaak? Ook tijdens een drieweekse reis naar China, Indonesië of Vietnam smul je van de oriëntaalse gerechten.

Ga nu mee op single reis met Shoestring en profiteer nog tot en met zondag 13 april van een korting van €50,- per persoon!

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Francien ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?