dromen realiseren

Als single door het leven gaan is geen fase

Single zijn is lang nog niet altijd maatschappelijk door iedereen volledig geaccepteerd. Vaak wordt het single zijn door de omgeving gezien als een tijdelijke fase waar je doorheen moet. Een transitieperiode waar je van de ene relatie uiteindelijk op zoek gaat naar een volgende partner. Maar dat hoeft zeker niet altijd voor iedere single zo te zijn.

Geen fase

Misschien is het goed ons te beseffen dat het single zijn geen overgangsfase is. Het betekent namelijk helemaal niet dat wanneer je geen partner hebt iets mist in het leven. Het wil ook niet zeggen dat je niet goed bent met relaties of dat je ongelukkig door het leven gaat.

Ontwikkeling

Wanneer je als single door het leven gaat dan wordt je iedere dag opnieuw vooral met jezelf geconfronteerd. Om alleen te leven moet je sterk en onafhankelijk kunnen en durven zijn en het jezelf prettig gezelschap vinden. Single zijn is bij uitstek een situatie die je de ruimte en mogelijkheden geeft om na te denken en jezelf te ontwikkelen. Maar, single zijn heeft nog meer voordelen. Kijk maar eens naar deze voorbeelden die we tegenkwamen op de site van Trendstyle.

1# Door single te zijn leer je jezelf beter kennen. Je bent tenslotte op jezelf aangewezen. Al jouw acties en reacties maar ook gedachten en meningen worden veel minder beïnvloed door anderen.

2# Single-zijn betekent ook dat je niet alleen meer tijd voor jezelf hebt maar ook voor je dierbare vrienden en familie.

3# Single-zijn betekent meer flexibiliteit.

4# Single-zijn betekent zelf beslissingen nemen. Daar kunnen ook foute beslissingen bij zitten maar dat maakt niet uit. Het is een voortdurend en intensief leerproces.

5# Single-zijn stelt je in de gelegenheid om je eigen ritme te volgen.

6# Single-zijn betekent minder compromissen sluiten.

7# Single-zijn is: meer tijd om nieuwe dingen te ontdekken en meer gelegenheden om nieuwe mensen te ontmoeten.

8# Single-zijn betekent niet steeds blootgesteld worden aan de gedachten, problemen en moods van een ander/anderen.

9# Single-zijn maakt sterk en daagt je uit je grenzen te verleggen.

10# Single-zijn betekent vrijheid en onafhankelijkheid.

Natuurlijk kleven er ook nadelen aan het single-zijn. Maar waar het om gaat is dat single-zijn een volwaardige manier van leven is. Het één is niet ‘slechter of beter’ dan het ‘ander’, maar het één werkt wellicht beter voor de een dan voor de ander. Single-zijn is in ieder geval niet slechts een fase waarin je uitkijkt naar die ene ware liefde.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.