vrij en ongebonden

Als single bepaal jij mate van gezelligheid

Ook niet gezellig als je alleen bent, zie je een ander denken. Maar als vrijgezel heb je altijd nog jezelf en jij bepaalt dan ook voor jezelf hoe gezellig jij het wilt hebben. Hoe je leven te leven als je vrijgezel bent? In katern Single Geluk van BN DeStem deze week formuleert Alexandra Heering een aantal voordelen van een ongebonden leven.

Mate van gezelligheid

Wat te doen als je single bent? Alexandra weet daar wel raad mee en heeft ook enkele tips. Want het leven is wat jij ervan maakt.

1. Creëer een sociaal leven op maat

Je bent flexibel en zoals net ook al gezegd is, bepaal jezelf de graad en mate van gezelligheid. Er is geen vast stramien en er zijn geen verplichtingen. Wanneer je een uitnodiging krijgt, kun je daar onbevangen op in gaan en er zelf je draai aan geven met eigen initiatieven en last minute ingevingen.

2. Experimenteer met seks en liefde

Dit is de tijd en de mogelijkheid om uit te gaan vinden welke relatie het best bij jou past. Monogamie, daten, friends with benefits. Durf risico’s te nemen. Want wie meerdere contacten heeft gehad kan uit al die personen de perfecte partner samenstellen.

3. Kom los van andermans invloed

Hoe ben je als je alleen bent? Durf alleen te zijn om te ontdekken hoe je bent als je alleen bent. Maak ruimte om alleen te zijn om te beseffen wat er dan in je omgaat. Je tijd als single is de ultieme kans om te werken aan je zelfontplooiing.

4. Ga alleen op vakantie

De bestemming bepaal jij alleen. Je kunt ook de hele reis gaan en staan waar jij zin in hebt. Leg van tevoren niet alles vast, zodat er ruimte blijft je intuïtie te volgen. Waarschijnlijk zul je in andere landen en andere steden nieuwe eigenschappen van jezelf ontdekken.

5. Denk creatief over kinderwens

Opvoeden kan ook alleen, daar heb je niet perse een partner voor nodig. Het blijkt zelfs uit onderzoek dat eenoudergezinnen met meer harmonie zijn en dat alleenstaande ouders een hechtere band hebben met hun kinderen.  Deeltijdouderschap is ook een optie.

6. Kies je eigen woonvorm

Huisje boompje beestje, nog even niet voor jou. Huisje mag wel, maar dat hoeft dan zeker geen twee onder een kap te zijn. Er zijn allerlei alternatieve woonvormen. In je eigen gekozen woning kun je helemaal jezelf zijn en je hoeft je aan niemand aan te passen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.