tips vriend(in) scheiden

Als je beste vriend(in) gaat scheiden

Jullie vieren samen vakantie, delen lief en leed en zijn al jaren onafscheidelijk. Althans … tot vandaag. Je beste vriend(in) besluit om te gaan scheiden. Wat doe je dan?

Ingrijpende gebeurtenis

Een scheiding is altijd heftig. Voor het koppel in kwestie, maar zéker ook voor de omgeving. Vrienden zijn hier een goed voorbeeld van. Helemaal als jullie samen veel tijd doorbrachten, kan een breuk een ingrijpende gebeurtenis zijn.

Boosdoener

Hoe de vriendschap zich ontwikkelt na de scheiding, verschilt per situatie. Als een koppel in goed overleg besluit om uit elkaar te gaan, kunnen de relaties zich onderling heel anders ontwikkelen, dan wanneer er bijvoorbeeld een nieuwe liefde in het spel is.

In dat geval zie je namelijk vaak dat de partner met een nieuwe relatie moet boeten. Iets wat natuurlijk niet noodzakelijk is. Je kunt je beste vriend of vriendin ook ondersteunen door neutraal te blijven en zonder mee te huilen of boos te zijn op zijn of haar ex-partner.

Gesprek

Het belangrijkste is om in gesprek te gaan. Wees open en eerlijk naar je vriend(in). Leg ze uit dat je het vreselijk voor ze vindt, maar dat de situatie voor jullie als vrienden ook moeilijk is en dat je hoopt dat ze jou wil helpen om zo goed mogelijk om te gaan met de situatie.

Verplaatsen

Verplaats je in de ander en spreek bijvoorbeeld niet af met de ex-partner van je vriend(in) als je niet zeker weet of zij het prettig vindt als je hem ziet zo vlak na de breuk. Ook al is hij ook een goede vriend van jou. Praat met elkaar en spreek uit wat de verwachtingen zijn. Zo voorkom je scheve gezichten.

Loyaliteit

Loyaliteit speelt in dit soort gevallen ook vaak een grote rol. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om loyaal te zijn aan je vriendin en het eerste half jaar geen contact meer te hebben met haar inmiddels ex-partner. Wél is het verstandig om dit ook duidelijk aan hem uit te leggen en hem op het hart te drukken dat het waarschijnlijk allemaal wel weer goed komt over een tijdje, maar dat je er nu voor kiest om er voor je vriendin te zijn.

Tijd

Kortom: blijf met elkaar communiceren en verwacht niet dat het binnen een paar weken wel weer opgelost is. Geef het tijd, want ze zeggen niet voor niets: tijd heelt alle wonden.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.