tips vriend(in) scheiden
30 August 2015

Als je beste vriend(in) gaat scheiden

Jullie vieren samen vakantie, delen lief en leed en zijn al jaren onafscheidelijk. Althans … tot vandaag. Je beste vriend(in) besluit om te gaan scheiden. Wat doe je dan?

Ingrijpende gebeurtenis

Een scheiding is altijd heftig. Voor het koppel in kwestie, maar zéker ook voor de omgeving. Vrienden zijn hier een goed voorbeeld van. Helemaal als jullie samen veel tijd doorbrachten, kan een breuk een ingrijpende gebeurtenis zijn.

Boosdoener

Hoe de vriendschap zich ontwikkelt na de scheiding, verschilt per situatie. Als een koppel in goed overleg besluit om uit elkaar te gaan, kunnen de relaties zich onderling heel anders ontwikkelen, dan wanneer er bijvoorbeeld een nieuwe liefde in het spel is.

In dat geval zie je namelijk vaak dat de partner met een nieuwe relatie moet boeten. Iets wat natuurlijk niet noodzakelijk is. Je kunt je beste vriend of vriendin ook ondersteunen door neutraal te blijven en zonder mee te huilen of boos te zijn op zijn of haar ex-partner.

Gesprek

Het belangrijkste is om in gesprek te gaan. Wees open en eerlijk naar je vriend(in). Leg ze uit dat je het vreselijk voor ze vindt, maar dat de situatie voor jullie als vrienden ook moeilijk is en dat je hoopt dat ze jou wil helpen om zo goed mogelijk om te gaan met de situatie.

Verplaatsen

Verplaats je in de ander en spreek bijvoorbeeld niet af met de ex-partner van je vriend(in) als je niet zeker weet of zij het prettig vindt als je hem ziet zo vlak na de breuk. Ook al is hij ook een goede vriend van jou. Praat met elkaar en spreek uit wat de verwachtingen zijn. Zo voorkom je scheve gezichten.

Loyaliteit

Loyaliteit speelt in dit soort gevallen ook vaak een grote rol. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om loyaal te zijn aan je vriendin en het eerste half jaar geen contact meer te hebben met haar inmiddels ex-partner. Wél is het verstandig om dit ook duidelijk aan hem uit te leggen en hem op het hart te drukken dat het waarschijnlijk allemaal wel weer goed komt over een tijdje, maar dat je er nu voor kiest om er voor je vriendin te zijn.

Tijd

Kortom: blijf met elkaar communiceren en verwacht niet dat het binnen een paar weken wel weer opgelost is. Geef het tijd, want ze zeggen niet voor niets: tijd heelt alle wonden.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Hazes en Westenberg definitief uit elkaar

We hebben er weer twee singles bij in Nederland want André...

Deze signalen vertellen je dat een nieuwe relatie in de problemen zit

Als je probeert te achterhalen of je bent waar je moet...

Jarig tijdens Covid-19? Zo kun je het toch leuk maken!

In plaats van je verjaardag met een grote groep thuis te...

Vraag jezelf dit af wanneer je overweegt terug te gaan naar je ex

In de tijd vlak na de relatie over gaat, voel je...

Zo voorkom je dat je relatie sneuvelt in coronatijd

Kun je nog iets doen om het tij te keren als...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie