vriendinnen
20 June 2015

Als je beste vriend(in) door partner wordt bedrogen: vertellen of mondje dicht

Wat zou jij doen als je ontdekt dat de partner van je beste vriend(in) vreemdgaat? Zou je het aan hem of haar vertellen of hou je toch liever je mond dicht?

Vriendschapsdag

Een Brits gokbedrijf vond dit wel een onderzoekje waard en hield ter ere van de Nationale Vriendschapsdag een enquête. Zij ontdekten dat de meeste van ons toch liever onze lippen stijf op elkaar houden wanneer we erachter komen dat onze beste vriend(in) door de partner wordt bedrogen.

Bedrog, kapsel en kilo’s

Voor het onderzoek werden zo’n 1700 beste vrienden ondervraagd. Slechts 29% zou hun beste vriend of vriendin vertellen wanneer ze bedrogen werden door hun partner. Andere ‘slecht nieuws onderwerpen’ zijn kennelijk makkelijker te vertellen tegen vrienden. Een vreselijk lelijk kapsel (54%) of wanneer hij of zij toch wel echt een aantal kilo’s teveel weegt en te dik wordt (58%) dat zouden we dan wel weer makkelijk vertellen.

Eigenschap beste vriend(in)

Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat de gemiddelde volwassene in Engeland 3,7 erg goede vrienden heeft. Bovendien zou de helft aangeven dat hun ouders hun beste vrienden zijn. De belangrijkste eigenschap van onze best buddy? Trouw (78%). Dat hoeven we dat dan weer niet zo nauw te nemen als het op het liefdesleven aankomt, blijkbaar.

Delen:
Facebook Twitter Icon

1 reacties

  1. Als een man vreemdgaat is hier meestal een geschiedenis aan vooraf gegaan. Of ik het aan m'n beste vriendin zal vertellen dat haar partner vreemdgaat ligt er helemaal aan hoe goed je (jij, je vriendin en haar partner) elkaar kennen. Vermoed je of weet je het bijna zeker dat je vriendin nergens zin meer in heeft, haar partner verwaarloost e.d. dan zal ik haar daarover echt niks vertellen. Het is toch vroeg genoeg als je vriendin er later zelf achter komt dat haar partner (met mij) vreemdgaat?

    Ahsam | 28-06-2015
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Weinig tot geen sex grootste reden tot vreemdgaan

Eén keer in de twee tot drie maanden, of zelfs helemaal...

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Zo win je het vertrouwen terug na een leugen

Gevoelens zoals schaamte, woede, wrok, rechtvaardiging, afweer en meer hebben je...

Hazes en Westenberg definitief uit elkaar

We hebben er weer twee singles bij in Nederland want André...

Corona belemmert seksualiteit van jongeren

Online daten en flirten blijkt geen alternatief voor jongeren tijdens de...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

advertentie