vriendinnen

Als je beste vriend(in) door partner wordt bedrogen: vertellen of mondje dicht

Wat zou jij doen als je ontdekt dat de partner van je beste vriend(in) vreemdgaat? Zou je het aan hem of haar vertellen of hou je toch liever je mond dicht?

Vriendschapsdag

Een Brits gokbedrijf vond dit wel een onderzoekje waard en hield ter ere van de Nationale Vriendschapsdag een enquête. Zij ontdekten dat de meeste van ons toch liever onze lippen stijf op elkaar houden wanneer we erachter komen dat onze beste vriend(in) door de partner wordt bedrogen.

Bedrog, kapsel en kilo’s

Voor het onderzoek werden zo’n 1700 beste vrienden ondervraagd. Slechts 29% zou hun beste vriend of vriendin vertellen wanneer ze bedrogen werden door hun partner. Andere ‘slecht nieuws onderwerpen’ zijn kennelijk makkelijker te vertellen tegen vrienden. Een vreselijk lelijk kapsel (54%) of wanneer hij of zij toch wel echt een aantal kilo’s teveel weegt en te dik wordt (58%) dat zouden we dan wel weer makkelijk vertellen.

Eigenschap beste vriend(in)

Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat de gemiddelde volwassene in Engeland 3,7 erg goede vrienden heeft. Bovendien zou de helft aangeven dat hun ouders hun beste vrienden zijn. De belangrijkste eigenschap van onze best buddy? Trouw (78%). Dat hoeven we dat dan weer niet zo nauw te nemen als het op het liefdesleven aankomt, blijkbaar.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.