alleenstaande vader met zoontje
6 December 2016

Als alleenstaande ouder op de foto met je kind

Onlangs een column voorbij zien komen van een alleenstaande papa die graag met zijn zoontje op de foto wilde. Hij heeft die wens ook ten uitvoer gebracht en is zo blij dat hij die stap gemaakt heeft.  Waarom zou je alleen een fotoshoot kunnen laten doen als je een compleet gezin hebt.

Familie niet meer compleet

Mogelijk gingen jullie voor de scheiding regelmatig op de foto met het gezin. Het kan ook dat de kinderen nog te klein waren en het er nog niet eerder van gekomen is. Naast schrijver ben ik professioneel fotograaf en heb van doen met familie portretten. In Brabant hebben ze het vaak over de koude kant, de aangetrouwden, die moeten dan, als grap, aan de zijkant op de foto. Kunnen ze er makkelijk af gephotoshoped worden.

Na een scheiding is het gezin niet meer compleet én de familie ook niet. Het kan dan ongemakkelijk voelen als één van de zonen van opa en oma een gebroken gezin heeft. Maar waarom? Zo is het leven. Daar heb je mogelijk zelf ook niet voor gekozen. Ben er trots op hoe je het handelt met je kinderen. En laat je kinderen voelen dat ze het goed doen. Laat de rest van de familie ook gewoon blij zijn met hun leven.

Wanneer je je kind minder ziet

Die alleenstaande papa uit de column van HappySingleMoms, heeft een klein kind. Toen hij zijn zoon een paar weken niet gezien had door een vakantie met zijn mama, merkte hij hoe zeer hij zijn kind gemist had. Ook bedacht hij dat zijn ventje in die twee weken zoveel veranderd was. Hij was ontroerd. De tijd met zijn zoon glipt hem door de vingers, daar moet hij bewuster mee omgaan, was zijn conclusie.

Een dag later zag deze papa dat een kennis van hem met een fotograaf foto’s van hun hele gezin had gemaakt, buiten. Dat wil ik ook, was zijn gedachte. En wel binnen afzienbare tijd, want dadelijk is mijn zoontje groot en op kamers, bij wijze van spreken. Hij wil graag een foto waarop duidelijk zou zijn hoeveel hij van zijn zoon houdt.  Hij heeft meteen zijn kennis gebeld en vervolgens een afspraak met die fotograaf gemaakt.

Op de foto met je kinderen

Hij kijkt terug op een geweldige fotosessie. Niks poseren, niks rechtop zitten. Nee, voetballen, stoeien en paardje rijden. Samen lachen en elkaar de dikste knuffels geven. Dit is zijn ervaring en zo kan het zeker zijn. Zoek daarvoor een fotograaf uit die je een goed gevoel geeft en die goed met kinderen overweg kan. Maar wanneer een fotograaf niet om kinderen geeft, zal ze deze tak van sport al niet ingeslagen zijn.

In mijn praktijk heb ik meer met complete gezinnen te maken dan met alleenstaande ouders. Misschien zit er toch een soort gevoel van falen of schaamte in de weg. Laat dat varen. Laat aan je kinderen zien dat je van ze houdt, laat dat vast leggen voor later.  Sta op de foto met opgeheven hoofd, ik ga er namelijk van uit dat je zo goed mogelijk je best doet voor de kinderen en voor jezelf.

Eerst accepteren dan op de foto

Waar je voor moet waken is dat je niet te snel na een scheiding als gelukkige alleenstaande ouder op de foto wil met je kinderen. Het heeft tijd nodig voor alle betrokkenen om aan het idee te wennen, om je minder verdrietig te voelen, om het een soort van te accepteren. Een foto is namelijk heel confronterend. Een moeder kan wel blij doen, maar wanneer haar ogen een ander verhaal vertellen, is dat op de foto te zien. Dat hoeft niet erg te zijn, maar dan kan zo’n fotoshoot een onverwachte tegenvaller zijn en dat is voor niemand prettig.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Op vakantie in een groot vakantiehuis

Ben je van plan om op vakantie te gaan met een...

Voordelige uitjes met de kids tijdens de zomervakantie

We hebben 5 eenvoudige, soms gratis en voordelige uitjes voor de...

Beter niet scheiden wanneer je kinderen hebt?

Je vermoedt dat het gras bij de buren groener is, of...

Een zus verhoogt je geluksgevoel

Heb jij een zus, of zelfs meerdere zussen? Mazzel! Het blijkt...

De perfecte selfie: ontdek het Instagram-museum in Amsterdam

In 15 verschillende kamers kun je vanaf deze week het perfecte...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie