lust of maatje

Alles in een persoon is bijna onmogelijk

Lust, verliefdheid en hechting bestrijken in onze hersenen verschillende hersengebieden. Ze worden alle drie aangezet door fysiek afgescheiden emotionele hersencentra, die op hun beurt door verschillende stofjes in actie komen. Alles in een persoon vinden is bijna onmogelijk.

Alles in een persoon is bijna onmogelijk

We hebben dus verschillende centra in ons brein die met relatie en gevoelens van doen hebben. Zo is er het  lustcentrum. Die zet ons aan op zoek te gaan naar seks. Het verliefdheidscentrum is op zoek naar iemand waar we even meer aandacht voor hebben dan voor de rest van de wereld. Het derde centrum is die van de hechting. Deze zorgt ervoor dat je lang genoeg bij een bepaalde partner kan blijven, met het oog op nageslacht.

Verliefdheid geeft passie

Waarom verliefd zijn zo fijn voelt, is dat we dol zijn op die passie en seksuele spanning in een nieuwe relatie. Wat we echter ook wel willen met iemand een lang leven leiden en nog gelukkig zijn ook. En die passie en lust zouden we graag aanhouden gedurende al die jaren. Dat is vaak het lastige om deze verschillende facetten in een en dezelfde relatie te behouden.

Duurzame relatie

De meeste mensen kiezen voor een duurzame relatie. Langzaam sluipt het gebrek aan spanning erin maar dat compenseren we dan door met een ander te flirten. Wanneer dat te veel wordt, dan betekent dit het begin van het einde van deze relatie. De meesten weten dat het bijna een onmogelijkheid is in een partner alles te vinden. Monogamie verkiezen we eigenlijk toch ook wel, dus moet je een partner vinden die aan zoveel mogelijk verlangens voldoet.

Compromis sluiten

Het is goed te realiseren dat we in de zoektocht naar een ander altijd een compromis moeten sluiten. Elk mens op zich is al een compromis. Het is gewoon onmogelijk dat een aantal eigenschappen in een en dezelfde persoon te vinden zijn. Lieve zorgzame mannen zijn vaak minder rijk en succesvol, omdat die nu eenmaal minder competitief en agressief zijn. Mannen die wel lief zijn en rijk, die zijn vaak al bezet.

Prioriteit kiezen

Hoe meer tegenstrijdigheden je in een partner zoekt, hoe langer je alleen blijft of ontevreden je bent in een relatie. De enige manier om gelukkig te zijn in de liefde is prioriteiten te stellen in wat je echt in de ander wilt vinden. Verwacht niet teveel en geniet van wat er wel is. Een perfectionist heeft hier een moeilijke opdracht aan. Maar ook die zal in de loop van de tijd zijn prioriteiten bij gaan stellen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam