online dating

Allereerste chatbox in datingmarkt

Lexa.nl introduceert een nieuwe innovatie in de datingservice: de Lara Bot. Een virtuele coach die dankzij artificial intelligence singles helpt tijdens hun dating avontuur. De Lara Bot is ontwikkeld door Meetic, moederbedrijf van Lexa.nl, en is de eerste ‘chatbot’ binnen de online datingmarkt. Dankzij de laatste natuurlijke technieken in taalverwerking kan er een echt gesprek aangegaan worden met een gebruiker.

Allereerste chatbox in datingmarkt

Lara Bot is de allereerste chatbox in de datingmarkt. Wil je online gaan daten, dan kan Lara je tot in de details helpen met het invullen van je profiel en doet ze suggesties voor een potentiële date. Lara Bot is beschikbaar in de android & iOS app van Lexa.nl en in de laatste versie van de web app (sunrise). Lara Bot is ontwikkeld om members te helpen bij hun date ervaring via Lexa.nl. Zo helpt ze door middel van open vragen members om hun Lexa account te creëren. Daarnaast dient Lara Bot ook als customer care, zo verschijnt ze als pop-up als members bijvoorbeeld moeilijkheden ondervinden bij het inloggen of registreren.

Lara Bot helpt singles bij vinden van date

Lara Bot is de afgelopen maanden op trial-basis uitgerold op de Europese datingplatforms van Meetic en heeft haar succes reeds bewezen. De assistentie van de chatbot heeft er bijvoorbeeld voor gezorgd dat de registratie afronding met 30% is gestegen. De customer care functie wordt 100.000 keer per maand geraadpleegd en ze geeft per dag zo’n 10.000 suggesties voor matches aan de members. “Door kunstmatige intelligentie in te zetten in onze datingservice kunnen wij de date-ervaring voor onze members nog persoonlijker maken. De nadruk komt steeds meer te liggen op de kleinere details die iemand uniek maakt, waarmee de kans op een leuke date juist hoger wordt. Dit sluit ook aan bij onze nieuwe campagne, die 26 december gelanceerd is,” zegt Xavier de Baillenx, Innovation Lead bij Meetic Group.

Schudden en klaar voor gebruik

Lara Bot is gekoppeld aan de database van Lexa.nl, hierdoor scant zij continu alle gedetailleerde profielen van members. Voor een match suggestie neemt Lara Bot verschillende criteria in overweging: de criterialijst die members reeds hebben ingevuld (tot 95 criteria), maar ook de omschrijving die de member geeft en de manier waarop ze met Lara Bot praten (alleen beschikbaar in de Android & iOS app). Lara zet machine learning in voor het verrijken van haar vocabulair. Zo stelt zij bijvoorbeeld gesloten vragen om de betekenis van een zin of specifiek woord te achterhalen, waarna zij het automatisch opneemt in haar woordgebruik. Daarbij is Lara heel gemakkelijk in gebruik, bij de smartphone app hoeft men alleen met de telefoon te schudden en ze verschijnt in beeld.

Eerste dating-chatbox prioriteit

Naast het chatten via messenger, kan een member er ook voor kiezen om met haar te praten, dankzij spraakherkenning. “Als Europese marktleider zijn we altijd op zoek naar innovatieve en makkelijke manieren voor singles om elkaar te ontmoeten; of dat nu via de app is, op één van onze events op zoals nu, met Lara. Het ontwikkelen van de eerste dating-chatbot is dan ook een prioriteit geweest voor ons, zodat singles makkelijker een date kunnen vinden, waar ze ook zijn,” zegt Roelijne Peters, Marketing Manager Lexa.nl.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam