dating

Alleenstaande papa’s en mama’s gaan op date

Daten als alleenstaande ouder, dat moet kunnen. Maar de vraag is of het in het echt ook gebeurt. Of denken alle papa’s en mama’s “aan mijn lijf geen polonaise”, even geen gezeur over relaties, het is zo al moeilijk genoeg of ze zien me aankomen met mijn kinderen. ELITEDATING, een Belgische datingsite is gaan bekijken hoe het in de werkelijkheid gesteld is met het op dating gaan van de alleenstaande papa’en mama’s. 

Invloed van kinderen op het daten

Om te achterhalen wat de invloed van kinderen is op het datingproces, heeft ELITEDATING een enquête uitgevoerd onder haar leden. Goed nieuws voor de alleenstaande mama en papa! De resultaten laten zien dat het de meerderheid van de Belgische singles (69%) niet uitmaakt of hun datingpartner wel of geen kinderen heeft. Bovendien vindt meer dan de helft van alle ondervraagden (58%) singles met kinderen aantrekkelijker, omdat ze vaak meer volwassen zijn en een groter verantwoordelijkheidsgevoel hebben.

Reden om date af te zeggen

Ook lijkt het hebben van kinderen geen reden voor de Belgische alleenstaanden om een date af te zeggen. Bij 8% van de ondervraagde alleenstaande ouders is een date afgehaakt nadat ze erachter kwamen dat er kinderen in het spel waren, en 16% van de kinderloze singles heeft wel eens een date afgezegd. De drie meest voorkomende motieven op een rij.

1. Ze willen graag hun eigen gezin beginnen (35%).
2. Het opvoeden van kinderen van iemand anders is te ingewikkeld en brengt teveel beperkingen met zich mee (34%).
3. Ze willen geen kinderen (31%).

Kinderen betrekken bij nieuwe partner

Ook vroegen wij onze leden wanneer ze hun nieuwe partner zouden vertellen over hun kinderen en of ze hun kinderen zouden betrekken bij de zoektocht naar een nieuwe partner.

1. Van de single ouders vertelt 70% voor de eerste ontmoeting dat ze kinderen hebben.
2. Van de single ouders zou 24% het tijdens de eerste date vertellen.
3. Van de single ouders  zou 6% wachten tot de relatie zich verder ontwikkeld heeft.
4. Van de single ouders bespreekt 55% met hun kinderen dat ze op zoek zijn naar een nieuwe partner.
5. Van de single ouders houdt 45% dit liever voor zichzelf totdat het echt serieus wordt met iemand.

Daten met kinderen in het spel moeilijker

Hoewel de meeste vrijgezellen openstaan voor singles met kinderen, zijn alle singles het erover eens dat singles met kinderen de meeste moeilijkheden hebben om een partner te vinden (82%). Er zijn verschillende factoren die hierop van invloed zijn.

1. Het kan lastig zijn voor de kinderen om te accepteren dat zijn/haar moeder of vader een nieuwe partner zoekt (41%).
2. Sommige singles willen niet met iemand uitgaan die al kinderen heeft (33%).
3. Het is niet eenvoudig om het ouderschap te combineren met het zoeken naar een partner (24%).

Richt je pijlen vooruit

Dit onderzoek is uitgevoerd onder Belgische alleenstaande ouders. De percentages zullen in Nederland niet veel anders zijn. Het blijft een lastig verhaal. Maar het is niet onmogelijk. Niet geschoten is altijd mis. Dus richt je blik en je pijlen vooruit. Vooruit op een gezellig leven met iemand samen, die nooit de vervanger zal worden van een andere papa of mama, maar die zeker van toegevoegde waarde kan zijn, voor jou en voor het hele gezin.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam