cadeau tips sint kerst

Alleenstaande ouders: zo kom je de kerstvakantie door

Ben je een alleenstaande ouder en zie je als een berg op tegen de kerstvakantie? Dat is helemaal niet zo gek. Zeker als je nog niet zo lang gescheiden bent dan is het leven als single parent echt even wennen. Wil je er deze kerst toch een fijne vakantie van maken samen met de kinderen? Lees dan even mee!

Zonder partner met kids

De kerst is al niet zo’n jofele tijd voor singles, maar voor alleenstaande papa’s en mama’s nog minder. Zeker al je ergens afgelopen jaar gescheiden bent en het deze feestdagen voor het eerst in je eentje moet doen. Het voelt toch anders zonder partner en de kinderen moeten ook wennen aan de opgedeelde tijd, twee huizen en een andere kerst dan anders.

Plezier met de kinderen

Voorop staat dat je, ondanks deze voor jou misschien wat emotionele periode, het belangrijk is dat je de kinderen een zo’n ontspannen mogelijke kerstvakantie bezorgt. Doe niet moeilijk over de dagen dat ze niet bij jou zijn maar bij je ex, blijf positief naar ze en mocht je even een potje willen uithuilen doe dat dan bij je vrienden. Maak een begin met nieuwe kerstrituelen voor jou en de kinderen. Koop nieuwe ballen, zoek met hen de kerstboom uit, ga kerstkransjes bakken of met ze naar de film. Doe het anders dan anders. Op die manier maak je het jezelf maar ook de kinderen een stukje makkelijker.

1-oudergezinnen

Als je het je financieel kunt veroorloven dan is op vakantie gaan met kerst als 1oudergezin echt een aanrader. Je wordt niet geconfronteerd met de gezelligheid van andere gezinnen die nog wel ‘compleet’ zijn. Door er even helemaal tussenuit te gaan kom je echt tot jezelf. Ook voor je kinderen is het een welkome afleiding zo’n vakantie met andere 1oudergezinnen. Ze vermaken zich opperbest met de andere kids en jij bent niet alleen maar in gezelschap van andere single ouders.

Kerstvakantie met alleenstaande ouders

In de kerstvakantie zijn er een aantal erg leuke vakanties voor alleenstaande ouders. Kijk maar eens bij de wintervakanties van Estivant of Cirkel Vakanties Wil je dit moment aangrijpen om een bijzondere reis met je kinderen te maken? Kijk dan eens bij het aanbod van single parent reizen van Sawadee. Meer inspiratie voor een ontspannen kerstvakantie samen met je kids, die vind je hier! 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!