thuis daten

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

De vraag is of je als alleenstaande ouder nog wel aan seks denkt en of je er ook werk van maakt in de vorm van daten? Kinderen rijmt op hinderen maar dat ze je ook echt in de weg zitten bij je afspraakjes, dat valt dus reuze mee.

Willekeurige alleenstaanden ondervraagd

Om daar achter te komen, is een onderzoek uitgevoerd o.l.v. Prof. Peter B. Gray van de universiteit van Nevada onder 2121 willekeurige alleenstaanden. Het resultaat is gepubliceerd in The Journal of Sex Research. Deze alleenstaande zijn ondervraagd over hun datinggeschiedenis en hun seksleven. Vervolgens zijn ze in drie verschillende categorieën gedeeld, namelijk singles zonder kinderen, alleenstaande ouders met kinderen onder de 5 en alleenstaande ouders met kinderen boven de 5.

Opvoeding kinderen eerst

De verwachting van de onderzoekers was dat single ouders meer aandacht besteden aan de opvoeding van de kinderen dan aan het zoeken naar een nieuwe partner. Alleenstaande ouders zouden minder daten en minder seks hebben dan de kinderloze singles, maar niets in minder waar.

Daten met kinderen onder de 5

Er werd geen significant verschil gevonden tussen het aantal kinderen onder de 5 en het aantal sekspartners die in voorgaande jaren voorbij zijn gekomen. Ook was er geen verschil in de statistieken over de frequentie waarmee ze dachten aan seks en ook effectief seks hadden. Het hebben van het aantal recente eerste dates en of ze al dan niet actief op zoek waren naar een nieuwe relatie, maakte niets uit.

Kleine kinderen worden groot

Single ouders met kinderen boven de 5 jaar rapporteerden daarentegen wel minder dating- en seksactiviteit. Zelf ben ik alleenstaande moeder van twee grotere kinderen, dus ik kan me wel verplaatsen in deze twee categorieën. Wanneer je kinderen nog klein zijn, gaan ze op tijd slapen, dan zijn de avonden een stuk langer voor je zelf. Thuis om op datingsites te kijken of een nieuwe kandidaat zich heeft aangemeld die dag. Er is ook meer tijd om weg te gaan, als je tenminste de financiën hebt om een oppas te betalen. Je kinderen hoeven er niets van te merken dat je even een avondje niet alleen aan hen denkt.

Minder tijd over

Wanneer je kinderen groter worden en ze huiswerk gaan krijgen. hebben ze je ook daarvoor nodig. De avonden stoppen niet na het avondeten. Mogelijk zitten ze ook op een sport, waarvoor jij nodig bent als chauffeur omdat je ze niet alleen door het donker wilt laten fietsen. Alles bij elkaar, ben je blij dat je rond half 10 even kunt zitten. Op je eigen bank, alleen. Kijken op datingsites? Morgen misschien.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

woede gezondheid
By Margret ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!
By Tijmen ·
16 november 2021

Wetenschappelijk beproefde tips voor meer zelfvertrouwen tijdens speeddaten

slow seks goed relatie
By Moniek ·
2 november 2021

Mobiele telefoon verziekt seksleven

Binnenkort een spannende date? Zet je telefoon even op stil voordat je met elkaar het bed induikt. Zo’n 75 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen hebben er namelijk een gruwelijke hekel aan als de mobiele telefoon afgaat tijdens een vrijpartij.
succesvol daten
By Margret ·
28 oktober 2021

Wat draag je op een (eerste) date?

De eerste date met je potentiële nieuwe vlam staat voor de deur. De voorbereidingen kunnen beginnen! Daar hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit bij.
daten december coach
By Moniek ·
25 oktober 2021

Welke datingsite past bij jou: 6 tips

Het is soms nog lastig om zo'n datingsite te kiezen, daarom zijn er sites die datingsites vergelijken. Zo maak je altijd een juiste keus en weet je welke datingsite er bij jou past.