thuis daten

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

De vraag is of je als alleenstaande ouder nog wel aan seks denkt en of je er ook werk van maakt in de vorm van daten? Kinderen rijmt op hinderen maar dat ze je ook echt in de weg zitten bij je afspraakjes, dat valt dus reuze mee.

Willekeurige alleenstaanden ondervraagd

Om daar achter te komen, is een onderzoek uitgevoerd o.l.v. Prof. Peter B. Gray van de universiteit van Nevada onder 2121 willekeurige alleenstaanden. Het resultaat is gepubliceerd in The Journal of Sex Research. Deze alleenstaande zijn ondervraagd over hun datinggeschiedenis en hun seksleven. Vervolgens zijn ze in drie verschillende categorieën gedeeld, namelijk singles zonder kinderen, alleenstaande ouders met kinderen onder de 5 en alleenstaande ouders met kinderen boven de 5.

Opvoeding kinderen eerst

De verwachting van de onderzoekers was dat single ouders meer aandacht besteden aan de opvoeding van de kinderen dan aan het zoeken naar een nieuwe partner. Alleenstaande ouders zouden minder daten en minder seks hebben dan de kinderloze singles, maar niets in minder waar.

Daten met kinderen onder de 5

Er werd geen significant verschil gevonden tussen het aantal kinderen onder de 5 en het aantal sekspartners die in voorgaande jaren voorbij zijn gekomen. Ook was er geen verschil in de statistieken over de frequentie waarmee ze dachten aan seks en ook effectief seks hadden. Het hebben van het aantal recente eerste dates en of ze al dan niet actief op zoek waren naar een nieuwe relatie, maakte niets uit.

Kleine kinderen worden groot

Single ouders met kinderen boven de 5 jaar rapporteerden daarentegen wel minder dating- en seksactiviteit. Zelf ben ik alleenstaande moeder van twee grotere kinderen, dus ik kan me wel verplaatsen in deze twee categorieën. Wanneer je kinderen nog klein zijn, gaan ze op tijd slapen, dan zijn de avonden een stuk langer voor je zelf. Thuis om op datingsites te kijken of een nieuwe kandidaat zich heeft aangemeld die dag. Er is ook meer tijd om weg te gaan, als je tenminste de financiën hebt om een oppas te betalen. Je kinderen hoeven er niets van te merken dat je even een avondje niet alleen aan hen denkt.

Minder tijd over

Wanneer je kinderen groter worden en ze huiswerk gaan krijgen. hebben ze je ook daarvoor nodig. De avonden stoppen niet na het avondeten. Mogelijk zitten ze ook op een sport, waarvoor jij nodig bent als chauffeur omdat je ze niet alleen door het donker wilt laten fietsen. Alles bij elkaar, ben je blij dat je rond half 10 even kunt zitten. Op je eigen bank, alleen. Kijken op datingsites? Morgen misschien.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Vijf tips voor de perfecte date
By danny@db-online-marketing.nl ·
2 oktober 2023

Indruk maken op je date: Tips voor een succesvolle eerste indruk

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date
By Redactie ·
29 mei 2023

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen