vaderdag sexy papa

Alleenstaande moeders gaan niet uit, zeker niet alleen

Wanneer ik denk aan uitgaan, dan denk ik aan gezellig samen met anderen op pad. Eigenlijk is dat heel frappant dat ik als gescheiden vrouw, als alleenstaande moeder, als een partner met een lange afstand relatie,  uitgaan bij voorbaat koppel aan samen. Dit bedenkend kom ik tot de gedachte dat uitgaan mede daardoor beduidend weinig op mijn agenda staat.

40+ en single

Waarschijnlijk herkenbaar voor alleenstaande moeders, maar ook voor alleenstaande vaders , die hun nieuwe leventje nog niet helemaal naar wens opgepakt hebben.  Wanneer je 40+ bent en dan single wordt, is de wereld van het uitgaan wel wat veranderd. Je kinderen zijn oud genoeg om naar het café te gaan, daar willen zij jou liever niet tegenkomen, kan ik me wel bedenken.

Nieuwe mensen ontmoeten

Uitgaan is natuurlijk niet alleen naar het café gaan maar ook naar netwerkbijeenkomsten, naar een theater of naar een restaurant.  Gelukkig zijn er naast relatiebemiddelingssites en datingsites, die online inzichtelijk maken wie er op zoek zijn naar een date, ook sites die voorzien in organiseren van evenementen voor singles. Niet alleen met het doel een nieuwe partner tegen te komen, maar ook om nieuwe mensen te leren kennen. Dus alleenstaande ouders, zodra je het meeste weer op de rit hebt, is het zeker goed weer meer vertier in ons leven toe te laten. Daarin ben je niet alleen. Elkaar opzoeken is een stap vooruit. Weer plezier durven hebben is broodnodig.

Alleen uitgaan

Maar stel je bent nog lang geen 40. Hoort dan het woord samen altijd onlosmakelijk bij uitgaan? Ik vond echter een artikel van Daan over alleen uitgaan. Daan heeft blijkbaar al veel mannen gecoacht in hun gedrag en houding richting vrouwen. Ook alleen uitgaan kan een hulpmiddel zijn om jezelf er toe aan te zetten contact te leggen. Alleen thuis blijven zitten of blijven wachten tot je vrienden, die reeds gesetteld zijn, je weer eens mee uitvragen, is geen beste optie.

Kom uit je comfortzone

Een hele lijst met praktische zaken wat je niet maar vooral wat je wel moet doen als je alleen uitgaat. Ik ga dit niet herhalen, daarvoor moet je dat artikel van Daan helemaal lezen. De strekking is dat je niet bang moet zijn dat mensen op je letten. Mensen letten namelijk vooral op zich zelf, hebben het druk met zich zelf. Je zult trots zijn op jezelf wanneer je merkt in staat te zijn uit je comfortzone te treden. Je zelfvertrouwen krijgt een enorme boost.

Maak vrienden

Eén van de eerste tips is dat je in het begin je eigen soortgenoten moet aanspreken. Als man is het makkelijk gewoon bij een groep mannen te gaan staan. Je zegt iets leuks, plaatst een opmerking over het weer, over het bier, over voetbal of vrouwen. Je omstanders krijgen snel het gevoel dat je bij de groep hoort. Blijf dan echter weer niet te lang hangen. Je moet niet meteen teveel aan je nieuwe vrienden kleven, je ziet ze later wel weer. Geef ze een high five en loop door. Laat zien dat je sociaal en enthousiast ben als je ergens binnenkomt. Dat opent deuren. Het begin is gemaakt.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.