moeder en kind

Alleenstaande moeders: ga erop uit met Moederdag

Op Moederdag krijgen mama’s natuurlijk behalve een dikke knuffel ook een lekker ontbijtje op bed en een zelf geknutseld cadeautje. Maar het grootste cadeau? Is tijd met elkaar doorbrengen. Vier daarom deze Moederdag samen met je kids door erop uit te trekken.

Herinneringen maken

Liefde voor je moeder (en voor je kinderen) heeft niets te maken met het kopen van dure cadeaus maar alles met oprechte aandacht voor elkaar en tijd met elkaar doorbrengen. Samen lachen en beleven is het leukste dat er is! Een dagje erop uit schept fijne herinneringen voor jou én je kids. Maak herinneringen waar je met een glimlach op terug kunt kijken.

Wanneer je nog niet zo lang gescheiden bent van de vader van je kinderen is iets ondernemen voor allemaal een goed idee. Niet alleen voor de kinderen omdat ze dit keer zonder papa erbij Moederdag vieren, maar ook voor jezelf. Alles is anders na zo’n breuk. Ook of misschien wel zelfs Moederdag. Waar je ex de kinderen doorgaans een handje hielp met het uitzoeken van een grappig cadeautje of het voorbereiden van je ontbijtje op bed sta je er nu alleen voor. Maak daarom een bijzondere dag van Moederdag!

Om er een speciale Moederdag van te maken een paar suggesties voor jou & de kinderen:

  • Weinig geld en kleine kinderen: een bezoekje aan de kinderboerderij met een lekker ijsje, een zelfgemaakte picknick en op de fiets op zoek naar het mooiste plekje aan het park, in het bos, of aan zee. Een tent bouwen in de tuin en daar jullie zelfgemaakte moederdag-taartjes opeten? Met weinig middelen kun je er een memorabele Moederdag van maken.
  • Iets meer te besteden en ook iets grotere kinderen? Dan kun je denken aan een dagje naar een bijzondere expositie of museum, de Efteling, dierentuin of Sixflags. Maar ook een kaartmiddag of spelletjes marathon kan in de smaak vallen. Doldwaze avonturen beleven met je kinderen vinden ze super leuk!

Rollen omdraaien

Voel je er weinig voor om je kids net na jullie scheiding voor een leuke Moederdag te laten zorgen?  Draai de rollen dan om. Verwen hen eens met een super lekker ontbijtje, en maak er ‘kinderdag’ van. Als je het écht niet kunt opbrengen dan kan je altijd nog besluiten jullie moeder/kinder-dag op een ander moment te vieren. Zeg gewoon eerlijk tegen je kinderen dat je niet lekker in je vel zit, je hoofd er nu niet zo naar staat en er graag op een ander moment een speciale dag van wil maken. Misschien wel tijdens jullie eerste eenoudervakantie deze zomer. Samen met andere alleenstaande ouders voel je je een stuk minder alleen en kwetsbaar.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.