alleenstaande moeder
17 December 2015

Alleenstaande moeders eenzaam tijdens de feestdagen

Ruim 60% van de alleenstaande moeders voelt zich eenzaam tijdens de feestdagen. Maar ook getrouwde moeders hebben hier last van. Dit blijkt uit onderzoek van HappySingleMoms.nl onder ruim 800 alleenstaande en getrouwde moeders.

Eenzaamheid bij moeders

Vooral tijdens oud & nieuw is het somber gesteld. Tijdens deze feestdag voelt ruim 62 procent van de alleenstaande moeders zich eenzaam. Maar ook van de getrouwde moeders voelt 16,8 procent zich eenzaam tijdens oud & nieuw. “Dit is beduidend minder dan de alleenstaande moeder. Maar het is zeker een opvallend hoog percentage wanneer je bedenkt dat zij zich eenzaam voelen, terwijl zij samen met een partner zijn”, aldus de Wildt, oprichtster van HappySingleMoms.

Veel alleenstaande moeders met de feestdagen alleen

De meeste kinderen van gescheiden ouders zijn op kerstavond en 1e kerstdag bij hun moeder. Het grootste gedeelte van de ondervraagde alleenstaande moeders, vieren de kerstdagen met hun kinderen, ouders en/of familie. De jaarwisseling brengen ze doorgaans door met vrienden. Getrouwde moeders brengen de feestdagen voornamelijk door met hun partner en kinderen. Ruim 14 procent van de alleenstaande moeders zijn op kerstavond helemaal alleen, 10 procent is op eerste kerstdag alleen, 16 procent is op tweede kerstdag alleen en 10 procent is dat met oud & nieuw. “Dit aantal kan wellicht nog een stuk hoger worden, aangezien er nog aardig wat alleenstaande moeders zijn, die nog niet weten wat ze tijdens de feestdagen gaan doen”, geeft de Wildt aan.

Alleenstaande moeder ziet op tegen de feestdagen

Bijna 50% van de alleenstaande moeders ziet wel een beetje of zelfs erg op tegen de kerstdagen. Tegen oud & nieuw zien ze nog meer op, namelijk ruim 50 procent. Dit is een groot verschil met de getrouwde moeder. 23 procent van de getrouwde moeder kijkt een beetje of erg op tegen de kerstdagen. Dezelfde cijfers kwamen naar voren met oud & nieuw. Alleenstaande moeders kijken in het bijzonder op tegen de feestdagen omdat ze –ondanks dat ze wellicht met familie of vrienden zijn- uiteindelijk toch alleen op de bank belanden. Daarnaast voelt het een beetje als ‘inbreken’ wanneer ze met een andere familie de feestdagen vieren, zo blijkt uit het onderzoek.

De eenzaamheid tegengaan

Mede om de eenzaamheid onder alleenstaande moeders te verkleinen, lanceerde Myra de Wildt van Happy Single Moms in oktober een ontmoetingssite gericht op alleenstaande moeders en alleenstaande zwangere vrouwen. Middels deze website kunnen alleenstaande moeders op een laagdrempelige- en  gemakkelijke manier met elkaar in contact komen en elkaar –bijvoorbeeld tijdens de feestdagen- op allerlei gebieden ondersteunen.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Eenzaam als single tijdens de feestdagen: 10 tips!

Mensen die wel een partner of gezin hebben, kiezen er vaker...

Single en moeder worden?

Het traditionele 'huisje, boompje, beestje'-denken ligt al een tijdje achter ons....

Feestdagen voorbij: wat te doen met je oude kerstboom?

Weet jij al wat je met je kerstboom doet na de...

Single met de kerst: vijf redenen om blij te zijn

Hoewel kerst erg draait om het samenzijn van geliefden en mensen...

Datingpiek in januari: 76% meer singles maken datingprofiel aan

Move over Blue Monday, Love Sunday staat voor de deur!

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...