alleenstaande papa

Alleenstaand vaderschap heeft zeker mooie kanten

Voor een alleenstaande moeder worden zoveel zaken zo vanzelfsprekend geacht te doen. Als alleenstaande vader oogst je daarmee vaak aanzien. Gijs de Swarte is zijn belevenissen als single papa gaan opschrijven wat een vrolijk boek opgeleverd heeft. Dan maak je maar zen. 

Leuke, verantwoordelijke papa

Toen zijn zoon Saul drie werd, is Gijs gescheiden en door omstandigheden is zijn zoontje in eerste instantie grotendeels bij hem komen wonen, vertelt de 53 jarige papa. Om alleenstaande papa te zijn had zeker voordelen, zonder dit van te voren bedacht te hebben. Je wordt al snel als een leuke verantwoordelijke vader gezien. Zo’n blond mannetje voorop de fiets is voor veel vrouwen een teken dat jij geen bindingsangst hebt, dat jij je best doet en dat je gevoel hebt.

Een vader dit niets met zijn kinderen doet en er met zijn pet naar gooit, wordt daartentegen als walgelijk gezien.

Te veel geluk

Gijs de Swarte is zeker niet bij voorbaat voorstander van het alleenstaande vaderschap. Je staat niet bij de ambtenaar van de burgerlijke stand met het idee dat je gaat scheiden. Dat wil niemand, maar als je het doet dan is het verboden om een slechte relatie met je ex te hebben. Scheiden is al zwaar genoeg voor een kind. Als de ouders dan ook nog eens niet door één deur kunnen met elkaar is het voor het kind helemaal een hel.

Hij wist dat hij dat nooit ging doen. Maar het idee dat hij aan zijn kleine mannetje nooit meer dat gezin terug kon geven dat heeft hij als hartverscheurend ervaren.

Zeker niet alleen maar feest

Het is ook niet dat de tijd na de scheiding voor Gijs één groot feest was. Hij is zelf ook door allerlei fases gegaan. Een gelukkig stel dat aan de overkant van hem woonde en iedere zondag gelukzalig samen met hun kind gingen fietsen, daar walgde hij van. Zeg maar gerust, dat hij die mensen haatte.

Zoveel bij geluk zien bij anderen dat is in sommige fases in jouw leven ondraaglijk. Ook dat gevoel gaat voorbij.

Bron: Telegraaf

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.