alleenstaande papa

Alleenstaand vaderschap heeft zeker mooie kanten

Voor een alleenstaande moeder worden zoveel zaken zo vanzelfsprekend geacht te doen. Als alleenstaande vader oogst je daarmee vaak aanzien. Gijs de Swarte is zijn belevenissen als single papa gaan opschrijven wat een vrolijk boek opgeleverd heeft. Dan maak je maar zen. 

Leuke, verantwoordelijke papa

Toen zijn zoon Saul drie werd, is Gijs gescheiden en door omstandigheden is zijn zoontje in eerste instantie grotendeels bij hem komen wonen, vertelt de 53 jarige papa. Om alleenstaande papa te zijn had zeker voordelen, zonder dit van te voren bedacht te hebben. Je wordt al snel als een leuke verantwoordelijke vader gezien. Zo’n blond mannetje voorop de fiets is voor veel vrouwen een teken dat jij geen bindingsangst hebt, dat jij je best doet en dat je gevoel hebt.

Een vader dit niets met zijn kinderen doet en er met zijn pet naar gooit, wordt daartentegen als walgelijk gezien.

Te veel geluk

Gijs de Swarte is zeker niet bij voorbaat voorstander van het alleenstaande vaderschap. Je staat niet bij de ambtenaar van de burgerlijke stand met het idee dat je gaat scheiden. Dat wil niemand, maar als je het doet dan is het verboden om een slechte relatie met je ex te hebben. Scheiden is al zwaar genoeg voor een kind. Als de ouders dan ook nog eens niet door één deur kunnen met elkaar is het voor het kind helemaal een hel.

Hij wist dat hij dat nooit ging doen. Maar het idee dat hij aan zijn kleine mannetje nooit meer dat gezin terug kon geven dat heeft hij als hartverscheurend ervaren.

Zeker niet alleen maar feest

Het is ook niet dat de tijd na de scheiding voor Gijs één groot feest was. Hij is zelf ook door allerlei fases gegaan. Een gelukkig stel dat aan de overkant van hem woonde en iedere zondag gelukzalig samen met hun kind gingen fietsen, daar walgde hij van. Zeg maar gerust, dat hij die mensen haatte.

Zoveel bij geluk zien bij anderen dat is in sommige fases in jouw leven ondraaglijk. Ook dat gevoel gaat voorbij.

Bron: Telegraaf

Tijmen

Schrijver op Singlessite.nl en Single2travel.nl | Reislustige levensgenieter | Maakt websites en schrijft graag

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

trouwen
By Margret ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.
willie test womanizer
By Moniek ·
6 oktober 2021

Doorbreek de seksuele sleur

Je hebt net een nieuwe relatie en de seks tussen jullie is super. Hoe zal dat er uit zien als je 20 jaar verder bent? Je kunt je vast niet bedenken dat de intentie en de mate van seks bedrijven nog hetzelfde zal zijn.
perfecte man daten
By Margret ·
27 september 2021

Mannen tegen 40 minder sexy

Op zekere leeftijd worden vrouwen onzichtbaar voor mannen. Maar het is een feit dat dat omgekeerd ook geldt. Een soort van eerlijke (e)mancipatie.
weinig seks
By Moniek ·
27 september 2021

Voor intieme klacht gaan we naar Google en niet naar dokter

Jonge vrouwen raadplegen liever dokter Google, dan dat ze hun huisarts bezoeken. Vooral bij intieme gezondheidsproblemen waar zij zich voor schamen is dit het geval.
singles gezond daten
By Margret ·
24 september 2021

Samen vriendschap hebben met andere stellen

Vaak groeit een dubbele vriendschap spontaan. Een vriendschap met één van jouw vriendinnen groeit uit tot een gezamenlijke vriendschap van jou en je partner met die vriendin en haar partner. Zullen we een keer met de mannen erbij afspreken? Ook gezellig.
daten twitter
By Margret ·
16 augustus 2021

Die witte sokken kunnen uit

Gespreksonderwerp was ‘mijn wensenlijstje’ wat betreft een man. Waar hou je aan vast en wat zijn ‘nice to haves’. Hoe zit het met witte sokken?