alleen zijn went

Alleen zijn went

Iemand verliezen aan de dood of aan het leven, heeft bij beide het resultaat dat je alleen achterblijft. Ook al pak je de draad weer op, het gemis gaat niet weg. Alleen zijn went, maar de glans is eraf.  Alleen verder of toch op zoek naar een nieuwe geliefde, laat je gevoel spreken.

Het gemis blijft

In de rubriek Hart&Ziel van BN DeStem vertelt deze week Ine uit Bavel over haar solo bestaan. Zij heeft na een goed huwelijk haar man Ad verloren. Ze is nu al 9 jaar weduwe. Het alleen zijn went, maar de glans is voor haar wel van haar leven af. Ze heeft de draad zeker weer opgepakt, maar het gemis blijft.

Alles delen

In het begin vond ze het moeilijk alleen naar een feestje te gaan. Zeker om daarna weer in een leeg huis terug te komen. Maar daar heeft ze zich in de loop van de tijd wel meer overheen gezet. Liever gaat ze samen met iemand, en dat gebeurt dan ook wel. Ze hecht veel waarde aan vriendschappen. Twee hartsvriendinnen heeft ze, familie waar ze goed contact mee heeft en vriendinnen van tennis en bridge zijn haar dierbaar. Ze vindt het moeilijk niet echt meer iemand te hebben waar je alles mee kunt delen. Er zijn dus zaken die ze gewoon alleen moet oplossen omdat ze daar familie of vrienden niet lastig mee vallen.

Afscheid nemen

Ze heeft in de loop van de afgelopen jaren haar oude leven langzaam achter zich gelaten. Ze woonde met haar Ad in een vrijstaand huis met tuin. Dat vergde te veel onderhoud, dus is ze verhuisd naar een ander en kleiner huis. Het verkopen van het huis was een vorm van afscheid nemen, weer iets achterlaten van wat er was. Het rouwen om haar man is al begonnen tijdens het ziektebed en heeft zeker nog enkele jaren daarna geduurd. In het begin kreeg ze veel aanloop, maar snel moest ze leren alleen te zijn.

Geen sprake van daten

Uit alles wat Ine zegt blijkt dat ze niet uit is op een nieuwe relatie. Ad was haar ware liefde. Toch is haar motto wel dat ze je de dag moet plukken. Uit haar omgeving zijn al te vaak mensen ziek geworden en weggevallen. Over daten wordt met geen woord gesproken. Daar is ze duidelijk niet mee bezig. Ze is wel bezig weer plezier in haar leven te krijgen. Ze geniet van haar kleinkinderen, ze geniet van weekendjes weg en stedentrip. Een fietstocht met aan het einde een trappist is ook aan Ine besteed.

Leven kan mooier zijn samen

Sommige mensen kiezen er bewust voor ook na de dood trouw te blijven aan hun partner. Daarin moet je vooral je eigen gevoel volgen. Wil je niet alleen verder dan is er helemaal niks verkeerds aan eens om je heen te gaan kijken. Het leven kan mooier zijn samen. In een nieuwe relatie kun je natuurlijk ook zelf bepalen, wat voor relatie dat wordt. Maar iemand om mee te delen, iets gezelligs mee te doen, dat is toch een mooi vooruitzicht. Dus toch actief gaan daten of alles op zijn beloop laten, dat is aan jou.Wat een ander daar ook van vindt.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam