20 voordelen single zijn
24 November 2015

Alleen zijn ga je leren waarderen

Sommige mensen verwarren alleen zijn met eenzaamheid en associëren het vaak met iets dat slecht is of niet hoort. Er wordt geïnsinueerd dat het aan jou ligt dat je geen contact kunt maken of dat jij niet de moeite waard bent voor een relatie. Maar alleen zijn is natuurlijk helemaal niet slecht. Er zijn zaken waarvan je pas gaat genieten als je het alleen zijn accepteert. Alleen zijn en eenzaamheid zijn geen synoniemen.

Alleen zijn ga je leren waarderen

Vind jij het ook zo vervelend om alleen te zijn? Nee, zeg je. “Eerst moest ik er echt aanwennen om geen relatie te hebben en single te zijn, maar nu geniet ik ervan. Heerlijk al die tijd voor me zelf. En geen relatie hebben, betekent niet dat je geen vrienden hebt en niets om handen hebt. Juist niet.” Een antwoord dat afkomstig kan zijn van een van de vele gelukkige alleenstaanden. Het is even wennen, maar je gaat het alleen zijn zeker waarderen.

1. Je batterij opladen

Vaak zijn we omgeven door andere mensen.  Dat kost vaak veel energie. Andere mensen aan het lachen brengen, gelukkig maken, hun ego’s strelen en hun emoties lezen, daar zijn we constant mee bezig. Constant in contact staan kan je mentaal uitputten. Wat tijd alleen doorbrengen stelt je in staat de accu weer op te laden.

2. Een tijd van bezinning

Het leven vliegt voorbij. Alles gaat zo snel dat er waarschijnlijk amper tijd is gewoon even te zitten en jezelf te bezinnen. Alleen zijn geeft je de perfecte mogelijkheid om eens goed na te denken over je doen en laten. Even niet bezig zijn met de gedachten en gevoelens van anderen, schept het ideale moment om diep in jezelf te kijken.

3. Leer je eigen emoties kennen

Doordat je constant omgeven wordt door andere mensen, ben je altijd bezig met het lezen van en het reageren op hun emoties. Je eigen emoties dreig je uit het oog te verliezen. Wie ervan kan genieten om alleen te zijn, zal een beter beeld op zijn eigen emoties krijgen. Je beseft beter wat je gelukkig of droevig maakt.

4. Ga doen waar je van geniet

Wanneer je in het gezelschap van anderen vertoeft, ben je constant bezig met het maken van compromissen. Je realiseren dat je gewoon kan doen waar je zin in hebt, maakt alleen zijn alleen maar makkelijker en aangenamer.

5. Je productiviteit gaat omhoog

Het gezelschap van anderen kan leuk en amusant zijn, maar het heeft ook een grote invloed op je productiviteit. Soms is gezelschap niets anders dan een afleiding. De tijd die je alleen doorbrengt kan de meest productieve tijd van je leven zijn, omdat er minder afleidingen zijn.

6. Geniet meer van je relaties

Wie regelmatig alleen is en daar uiteindelijk van begint te genieten, zal merken dat hij zijn relaties met andere mensen meer gaat waarderen.

7. Je onafhankelijkheid neemt toe

Kun je ervan genieten om alleen te zijn, dan zul je je meer op je gemak voelen wanneer je eens echt alleen bent. Dit leidt tot een groter gevoel van onafhankelijkheid. Je zal je niet onrustig voelen, noch verlangen naar gezelschap wanneer je tevreden bent met jezelf.

8. Denk even niet aan anderen

Het leven is een verzameling van relaties en die blijven bestaan wanneer beide partijen gelukkig gehouden worden. Dat kan soms een uitputtende job zijn. Wanneer je alleen bent, is de enige persoon die gelukkig moet gemaakt worden jezelf. Je kunt jezelf belonen met iets dat je gelukkig maakt, denk daarbij vooral aan jezelf.

9. Verontschuldig je voor niks

Soms kwetsen we iemand anders of maken iemand van streek. Alleen zijn brengt met zich mee, dat je niet constant in de verdediging moet en je moet verontschuldigen voor wat je gedaan hebt.

10. Stop met het zoeken naar erkenning

Voordat je iets onderneemt wil je vaak bevestiging van anderen dat je goed bezig bent. Natuurlijk is het soms noodzakelijk om eerst advies te vragen, maar er zijn ook momenten waarop we perfect in staat zijn om zelf te handelen. Als je alleen bent, zal je leren om je instincten te vertrouwen en minder afhankelijk te zijn van de mening van anderen.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

gerelateerde artikelen

Eenzaam als single tijdens de feestdagen: 10 tips!

Mensen die wel een partner of gezin hebben, kiezen er vaker...

Singles met liefdesverdriet in lockdown

Wat als je juist nu – terwijl de horeca dicht is...

Eenzaamheid in coronatijd: praatje over het weer belangrijker dan gedacht

Een kopje koffie bij de buurman, een spontane ontmoeting in de...

Hoe plaats je een veranda?

Wat is er romantischer dan een veranda in de tuin? Met...

Van binnen naar buiten!

egenwoordig brengen we het grootste deel van de dag door achter...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...