singlesday

Alleen van de liefde kan niemand leven

Liefde, echte liefde nog wel, dat is waar het om gaat in een relatie. Liefde is het enige waar je s’ochtend voor wakker moet worden.  Maar wat is dan liefde? Waar gaat het over in de liedjes, in de films of in de boeken en gedichten als de liefde centraal staat? Gaat het om houden van of om zekerheid?

We houden van de liefde

In een studie onder singles werd gevraagd waar singles vooral op letten in hun zoektocht naar een partner. Het antwoord is dan niet liefde, nee, motieven als geld en zekerheid scoren hoog. Natuurlijk hebben we het graag over de liefde en houden van, die sensaties moeten we ook zeker koesteren.  Maar wanneer het water ons aan de mond staat, kiezen we toch vooral voor iemand om samen de financiën  en kosten te delen en dat gebeurt dan niet hoofdzakelijk vanuit liefde.

Niet dat we er allemaal op uit zijn om in luxe te leven, maar zorgeloosheid is een mooi goed om na te streven. Het klinkt best redelijk toch, jij wat minder zorgen en ik ook. Samen hebben we het goed genoeg.

We gaan voor zekerheid

Maar heeft het streven naar een financiële stabiliteit ook tot gevolg dat alleen de personen met een hoger inkomen in de smaak vallen bij het andere geslacht? Zijn die bij voorbaat meer geliefd dan mannen  en vrouwen die het werk met hun handen moeten verdienen? Ja, dat werkeloze singles, mogelijk iets minder in de smaak vallen is sneu, dus daar is eerst werk aan de winkel. Daarna kun je weer gaan daten. Van de liefde alleen kan niemand leven.

Dat de timmermannen en de loodgieters minder in trek zijn, dat geloof ik niet. Zij hebben beroepen waar ze wat kunnen bijklussen, dus armlastig zijn die zeker niet. En door het veelal fysieke zware werk zullen ze meer sixpacks hebben dan menig HR manager, wat ook bij veel vrouwen in de smaak valt.

Een minder dure wijn smaakt ook goed

Even terugkomen op het financiële aspect in een relatie. Natuurlijk is het prettig een financiële zekerheid te hebben, een beetje luxe af en toe is ook niet verkeerd. Zeker als je het al luxe vind dat je gewoon je dagelijkse boodschappen kunt doen zonder bij alles twee keer na te denken.

Maar wanneer jij kunt kiezen uit enkel geld met een man die je echt vervelend vindt, of wat minder geld op je rekening een een partner die je zo gelukkig maakt, door wie hij is. Iemand die opgewekt is, betrouwbaar, om mee te lachen en te huilen, waar je je heerlijk bij op je gemak voelt.  Dan drink je toch een minder dure wijn, maar daar kun je samen intens van genieten.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

willie test womanizer
By Moniek ·
6 oktober 2021

Doorbreek de seksuele sleur

Je hebt net een nieuwe relatie en de seks tussen jullie is super. Hoe zal dat er uit zien als je 20 jaar verder bent? Je kunt je vast niet bedenken dat de intentie en de mate van seks bedrijven nog hetzelfde zal zijn.
perfecte man daten
By Margret ·
27 september 2021

Mannen tegen 40 minder sexy

Op zekere leeftijd worden vrouwen onzichtbaar voor mannen. Maar het is een feit dat dat omgekeerd ook geldt. Een soort van eerlijke (e)mancipatie.
weinig seks
By Moniek ·
27 september 2021

Voor intieme klacht gaan we naar Google en niet naar dokter

Jonge vrouwen raadplegen liever dokter Google, dan dat ze hun huisarts bezoeken. Vooral bij intieme gezondheidsproblemen waar zij zich voor schamen is dit het geval.
singles gezond daten
By Margret ·
24 september 2021

Samen vriendschap hebben met andere stellen

Vaak groeit een dubbele vriendschap spontaan. Een vriendschap met één van jouw vriendinnen groeit uit tot een gezamenlijke vriendschap van jou en je partner met die vriendin en haar partner. Zullen we een keer met de mannen erbij afspreken? Ook gezellig.
alleenstaande papa
By Tijmen ·
22 september 2021

Alleenstaand vaderschap heeft zeker mooie kanten

Voor een alleenstaande moeder worden zoveel zaken zo vanzelfsprekend geacht te doen. Als alleenstaande vader oogst je daarmee vaak aanzien. Gijs de Swarte is zijn belevenissen als single papa gaan opschrijven wat een vrolijk boek opgeleverd heeft. Dan maak je maar zen.
daten twitter
By Margret ·
16 augustus 2021

Die witte sokken kunnen uit

Gespreksonderwerp was ‘mijn wensenlijstje’ wat betreft een man. Waar hou je aan vast en wat zijn ‘nice to haves’. Hoe zit het met witte sokken?