singlesday

Alleen van de liefde kan niemand leven

Liefde, echte liefde nog wel, dat is waar het om gaat in een relatie. Liefde is het enige waar je s’ochtend voor wakker moet worden.  Maar wat is dan liefde? Waar gaat het over in de liedjes, in de films of in de boeken en gedichten als de liefde centraal staat? Gaat het om houden van of om zekerheid?

We houden van de liefde

In een studie onder singles werd gevraagd waar singles vooral op letten in hun zoektocht naar een partner. Het antwoord is dan niet liefde, nee, motieven als geld en zekerheid scoren hoog. Natuurlijk hebben we het graag over de liefde en houden van, die sensaties moeten we ook zeker koesteren.  Maar wanneer het water ons aan de mond staat, kiezen we toch vooral voor iemand om samen de financiën  en kosten te delen en dat gebeurt dan niet hoofdzakelijk vanuit liefde.

Niet dat we er allemaal op uit zijn om in luxe te leven, maar zorgeloosheid is een mooi goed om na te streven. Het klinkt best redelijk toch, jij wat minder zorgen en ik ook. Samen hebben we het goed genoeg.

We gaan voor zekerheid

Maar heeft het streven naar een financiële stabiliteit ook tot gevolg dat alleen de personen met een hoger inkomen in de smaak vallen bij het andere geslacht? Zijn die bij voorbaat meer geliefd dan mannen  en vrouwen die het werk met hun handen moeten verdienen? Ja, dat werkeloze singles, mogelijk iets minder in de smaak vallen is sneu, dus daar is eerst werk aan de winkel. Daarna kun je weer gaan daten. Van de liefde alleen kan niemand leven.

Dat de timmermannen en de loodgieters minder in trek zijn, dat geloof ik niet. Zij hebben beroepen waar ze wat kunnen bijklussen, dus armlastig zijn die zeker niet. En door het veelal fysieke zware werk zullen ze meer sixpacks hebben dan menig HR manager, wat ook bij veel vrouwen in de smaak valt.

Een minder dure wijn smaakt ook goed

Even terugkomen op het financiële aspect in een relatie. Natuurlijk is het prettig een financiële zekerheid te hebben, een beetje luxe af en toe is ook niet verkeerd. Zeker als je het al luxe vind dat je gewoon je dagelijkse boodschappen kunt doen zonder bij alles twee keer na te denken.

Maar wanneer jij kunt kiezen uit enkel geld met een man die je echt vervelend vindt, of wat minder geld op je rekening een een partner die je zo gelukkig maakt, door wie hij is. Iemand die opgewekt is, betrouwbaar, om mee te lachen en te huilen, waar je je heerlijk bij op je gemak voelt.  Dan drink je toch een minder dure wijn, maar daar kun je samen intens van genieten.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.