als man alleen uitgaan

Alleen uitgaan is een kunst

Laat jij je avondje uitgaan afhangen van de beschikbaarheid van je vrienden? Dat is niet slim. Ga alleen op stap, als je durft. Natuurlijk is dat even wennen de eerste keren en voel je je bekeken. Je wordt juist gedwongen buiten je comfortzone te treden, waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt. Krijg de kunst van het alleen uitgaan te pakken door te oefenen in de praktijk.

Iedereen is druk met zichzelf

Waarom zou je inderdaad je vrienden laten bepalen of jullie uitgaan? Ga dus gewoon alleen. Wordt je dan bekeken? Iedereen is toch veel te druk met zichzelf. Ga zelf plezier hebben. Wanneer je alleen uitgaat is het handig als man te beginnen met andere mannen aanspreken en dan pas vrouwen. Zeg gewoon wat leuks, een opmerking over voetbal, bier of vrouwen. Je gaat een beetje bij de aanwezige groep horen. Blijf niet te lang bij dezelfde personen staan, ga bij wijze van spreken de rij af.

Open meteen een gesprek

Een advies wat ook goed werkt is wanneer je ergens binnenkomt direct een gesprek te openen. Je hebt voor jezelf dan al meteen de eerste barrière doorbroken. Je laat jezelf maar ook de kroeg zien dat je sociaal bent. Loop dus nooit stilletjes naar een hoekje aan de bar om de kat uit de boom te gaan kijken. Dat is geen best begin.

Ben niet te serieus

Wordt er door een vrouw aan je gevraagd waarom je alleen bent, ga hier dan niet te serieus op in. Maak een grapje over je vrienden die liever ergens zitten te gamen, dan gezellig mee naar de kroeg te gaan. Heb je de aandacht stel een hele andere vraag terug. De meeste vrouwen zullen je doorgaans moedig vinden dat je gewoon alleen op stap gaat. Vrouwen zullen dit niet zo snel doen.

Stel jezelf een doel

Wat lastiger is bij het alleen uitgaan is dat je geen maatje hebt die met een andere vrouw in gesprek is, waarbij een vriendin verveelt staat te kijken. Jij zou dan met zo’n vriendin een praatje kunnen maken. Je moet dus echt alle contacten zelf leggen. Je hebt ook geen vrienden naast je die je makkelijk vermaken. De neiging sluipt er dan snel in maar af te haken en naar huis te gaan. Wanneer je jezelf een doelstelling stelt voor de avond dan dwing je mogelijk jezelf er toe iets langer vol te houden. Je zegt bijvoorbeeld tegen jezelf dat je niet naar huis mag voor je 5 dames hebt aangesproken. Je doel hoeft ook niet altijd hoog te liggen, dat is ook niet relaxed.

Alleen uitgaan is een kunst

Alleen uitgaan is niet makkelijk, dat heeft ook niemand beweert. Het is een kunst die oefening behoeft. De kunst meester te worden duurt even iets langer omdat je geen feedback krijgt van mensen om je heen. Wanneer in dezelfde kroeg een stuk verderop een vriend zou staan, die later tegen jou zou zeggen, dit heb je goed gedaan maar die opmerking zou ik niet meer maken, dan leer je sneller verbeteringen toe te passen. Je eigen blinde vlekken zijn lastig te zien. Want wanneer het gaat om vrouwen versieren dan is het van belang hoe je dat doet. De energie die je in deze actie stopt zal bepalend zijn. Er zijn zoveel variabelen, die een rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan je kledingkeuze. Alleen door veel te oefenen in de praktijk zal je er beter in worden. Soms je neus stoten is niet erg. Wie niet waagt die niet wint.

 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.