50+ singles gids

Alleen uiterlijk van vrouw is belangrijk voor goed huwelijk

De sleutel tot een gelukkig huwelijk is voor veel mannen toch nog gewoon een aantrekkelijke vrouw. Een psychologe concludeerde op basis van haar recente onderzoek dat mannen met een knappere vrouw vaak gelukkiger zijn. Persoonlijkheid of gedeelde interesses blijken minder doorslaggevend.

Waarderen en aanbidden

Deze psychologe ondervroeg 450 pasgetrouwde koppels over hun algemene tevredenheid over hun huwelijk en volgde het verloop van hun huwelijk gedurende vier jaar.

De koppels werden beoordeeld op hun aantrekkelijkheid door een onafhankelijk team van onderzoekers. De mannen bleken in het begin van het huwelijk meer tevreden dan de vrouwen. Naarmate het huwelijk langer duurde bleken vooral mannen met een knappere vrouw het gelukkigst. Zij aanbeden hun vrouw meer en deden meer moeite voor hun relatie wat ervoor zorgde dat de vrouw ook gelukkiger was.

Toegewijder

In 2008 werd in ander onderzoek tot dezelfde conclusie gekomen. Betreffende onderzoeker verklaart dat mannen die minder knap zijn dan hun echtgenotes minder snel geneigd zijn hun relatie op het spel te zetten. Zij hebben immers het gevoel ‘een goede zaak’ gedaan te hebben en zijn toegewijder als echtgenoot. Dit leidt automatisch tot een gelukkigere vrouw en een gelukkiger huwelijk.

Uiterlijk man is niet belangrijk

Beide onderzoekers merkten echter wel op dat de aantrekkelijkheid van de man geen enkele impact heeft op het slagen van het huwelijk. Vrouwen met een knappe man waren niet minder of meer gelukkig dan vrouwen met een zogezegd minder knappe man.

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.