solo reis
16 November 2015

Alleen reizen: 10 x JA zeggen

Misschien heb je er nog nooit aan gedacht of speel je al een tijdje met het idee: in je eentje gaan reizen. We begrijpen heus dat jij een aantal beren op de spreekwoordelijke weg ziet, maar wij geven je 10 hele goede redenen waarom je beslist een keer alleen op reis moet gaan. Kijk maar!

1) Je wordt veerkrachtiger

Alleen reizen doet iets met je. En niet alleen door alle prachtige dingen die je onderweg zult zien. Gemiste vluchten, vertragingen met het openbaar vervoer of andere gewijzigde plannen maken een solo reiziger enorm zelfstandig en veerkrachtig. Omdat je tijdens het reizen leert op een wat relaxtere manier met tegenslag om te gaan zal je daar profijt van hebben als je weer thuis bent.

2) Je leert eigen keuzes maken

Dat je de stap zet om een reis uit te kiezen of uit te stippelen die je alleen gaat maken is al een hele belangrijke. Want JIJ neemt deze beslissing. Je bent niet afhankelijk van de zin, of tijd van je partner of beste vriendin. Daarnaast kies jij eigenhandig de bestemming uit, gewoon omdat jij daar heen wilt.

3) Je wordt socialer

Het is vele malen makkelijker om met je beste vriendin op reis te gaan dan alleen. Want.. alleen reizen, is dat niet eng en heel erg eenzaam? Zeker niet. Wanneer jij maar één stap over de drempel van je hostel of B&B zet zijn alle andere reizigers daar jou potentiele nieuwe vrienden. Hier sta je automatisch minder open voor wanneer je met z’n tweetjes reist.

4) Je wordt creatiever

Omdat je niet wordt afgeleid door je reisgenoot of reisgezelschap krijg je echt de kans om de omgeving in je op te nemen en de plaatselijke cultuur op te snuiven. Je hebt meer oog voor details en dat maakt dat je bijvoorbeeld andere foto’s maakt dan normaal. Verder zijn er genoeg situaties op reis te bekenken waar jij zelf tot een oplossing moet komen omdat er niemand is om mee te overleggen.

5) Je leert onderhandelen

In andere landen zie je ongetwijfeld heel wat leuke dingetjes die je wel als souvenir mee naar huis wil nemen. Onderhandelen over de prijs, dat is daar de gewoonste zaak van de wereld. Ook het afdingen op een slaapplek of plekje in de lokale bus kan is in sommige landen heel gewoon omdat je alleen reist. Deze onderhandeltechnieken komen je thuis vast nog van pas!

6) Je ontdekt je sterke en zwakken kanten

Normaal leef jij je leventje in een omgeving waarin jij je heel comfortabel voelt. Mensen die je al tijden kent, collega’s die je heel vertrouwd zijn, je woont ergens waar jij je helemaal thuis voelt. Het is altijd goed om even op jezelf te zijn, al helemaal als dit in een ander land is, buiten je comfortzone. Ineens leer je dat je eigenlijk extravert bent (of juist niet) en dat je je baan eigenlijk niet zo geweldig vindt, of dat je klaarblijkelijk heel goed bent om nieuwe mensen goed in te schatten.

7) Jij als individu

Je merkt ook dat je meer bent dan alleen onderdeel van de vriendengroep of van je collega’s of de sportvereniging. Wat je ‘thuis bent of doet’ maakt op reis niet uit. Je bent een individu met een eigen mening en in het buitenland leer je als snel dat je de baas bent over je eigen leven.

8) Geen rekening houden met anderen

Alleen reizen heeft ook heel veel voordelen! Je staat op wanneer je wilt, je eet waar en hoe laat je wilt, bezoekt waar jouw interesses liggen en je kan lekker vroeg naar bed of juist tot laat gaan feesten. Feit is dat de nummer één reden voor een ruzie op vakantie is dat je met iedereen rekening moet houden.. Geldzaken, verschillende interesses, ga zo maar door. Een verademing wanneer je eens in je eentje op reis gaat.

9) Je sociale netwerkt wordt groter

Niet is zo bijzonder en intens als vriendschappen die je op reis opdoet. Je gaat met elkaar om omdat het echt heel gezellig is, niet omdat het moet. Naast hele gave herinneringen, heb je de kans om ze over heel de wereld op te gaan zoeken. Daarnaast hebben zij net al jij ook zo hun redenen gehad om er alleen op uit te trekken en alleen op reis te gaan, wat een dappere beslissing is geweest.

10) Loskomen van de thuissituatie

Wanneer je op reis gaat laat je alles letterlijk even achter je. Je bent verlost van de bagage die je thuis hebt zoals je ex-partner. Op vakantie kom je tot jezelf, kan je goed nadenken zonder dat je wordt beïnvloedt en je in alle rust verwerken dat jullie relatie definitief ten einde is. Je maakt schoon schip in je hoofd en keert terug met een berg nieuwe ervaringen en een enorme levenslust! afvragen of de relatie waarin je zit of zat nog wel bi jou past.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Vijf vakantietips voor verlegen solo reizigers

Het is belangrijk te onthouden dat reizen zeer zeker niet alleen...

Me time! Deze leuke dingen wil je graag beleven wanneer je solo reist

Solo reizen is zeker de moeite waard. Blijf lezen als je...

Oceanië populaire bestemming onder soloreizende vrouwen van 45+

Een avonturier van boven de vijfenveertig heeft andere wensen dan een...

Voor het eerst alleen op reis: 13 tips

Voor het eerst alleen op reis? Dat is natuurlijk best een...

Deze zomer alleen op vakantie? Tips voor een veilige reis!

Ga je deze zomer voor het eerst alleen backpacken in Australië,...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie