alleen op vakantie

Alleen op vakantie: Leer jezelf beter kennen

Wanneer je op vakantie gaat, kun je veel over jezelf te weten komen. Je moet dan niet te veel dezelfde dingen doen als thuis natuurlijk. Kies een onbekende bestemming. Maak wandelingen. Kijk om je heen wat anders is. In een nieuwe omgeving kun je nieuwe facetten ontdekken om jouw leven nog beter in te richten. Of je nu wel of niet single bent, alleen op vakantie gaan is dé manier om jezelf beter te leren kennen. 

Thuis

Misschien ben je gewend vroeger met de hele familie of gezin op vakantie te gaan. Voor veel eenlingen is op vakantie gaan juist weg zijn van je familie, van wat we thuis noemen. Thuis is echter niet alleen de plaats waar je bent opgegroeid, niet de plaats waar iedereen je kent, het is niet daar waar jij je op je gemak voelt. Het is het vertrouwde gevoel te weten wie je bent. Thuis is draagbaar, emotioneel en geestelijk bezit. Jij bent hier van de eigenaar.  Waar je heen gaat, daar is thuis. Je thuis draag je in je mee en thuis is dan overal waar jij je veilig voelt.

De wereld als je thuis

De wereld kan je thuis zijn als je bereid bent die toe te laten. Het is echter niet genoeg om aan te kloppen op de deur van de wereld en te roepen laat je maar zien. Je moet er wel wat voor doen. Ga geld sparen, ga tijd regelen en geef jezelf toestemming. Houd er rekening mee dat je verwachtingen hebt, maar dat die waarschijnlijk niet alleen bevredigend zullen zijn.

Kijken door andere bril

Op wat voor manier dan ook,  jij zult altijd beloond worden. Door jezelf los te wurmen van routines, sta je open voor nieuwe gewoontes. Door vastgeroeste gedachten en inzichten ruimte te geven, kun je nieuwe overtuigingen en ideeën gaan koesteren. Tijd doorbrengen met je jezelf (of met enkele intimi) op nieuwe plaatsen zorgt ervoor dat je zogenaamd door andere vensters naar de wereld om je heen gaat kijken. Mogelijk wordt het landschap waar je naar kijkt er anders door. Je kijkt door een soort van andere bril.

Pak je rugzak

Een gezonde manier om soms je zelf te verliezen is af en toe het alledaagse te laten voor wat het is en iets nieuws gaan proberen. Dit kan nergens beter dan op totaal nieuwe vakantiebestemming.
Dus pak op zijn tijd je rugzak en zorg ervoor dat je paspoort in orde is. Dat is de buitenkant. Na iedere vakantie zul je niet meer de zelfde zijn. Nieuw ontdekte wildernissen, zeeën en berglandschappen zul je ontdekken, al dan niet figuurlijk. Die op geen enkele GPS ooit teruggevonden zullen worden. Je neemt er van mee wat goed voor jou is. Je krijgt een nieuwe kijk op jezelf. Het levert je nieuwe herinneringen. Het verschaft je een andere manier om de toekomst in te gaan met een vernieuwd perspectief op je verleden.

Op Single2Travel.nl kun je vast een mooie reisbestemming vinden om even helemaal tot jezelf te komen. Laat je helpen door de Reiswijzer.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!