solo reizen introverte mensen

Alleen op reis? We geven je 7 goede redenen

Als je nog nooit alleen op reis bent geweest dan is het een spannende uitdaging! Ben je single, dan is dit het ideale moment om je horizon verbreden en alleen op reis te gaan. We geven je 7 goede redenen waarom je dit avontuur moet aangaan.

1. Andere contacten

Natuurlijk is reizen met een partner of goede vriend(in) hartstikke leuk, maar er kleeft een bijzondere magie aan het alleen reizen. En dat zijn de geweldige leuke, nieuwe mensen die je tijdens het reizen ontmoet. In een groep of als stelletje sta je toch iets minder open voor nieuwe contacten en hou je sneller vast aan het bekende. Wanneer je alleen bent en nieuwe mensen ontmoet ontstaat er meer diepgang en is het contact vele malen bevredigender.

2. Maximale vrijheid

Als je alleen op reis gaat vertrek je met een plan. Je hebt een bepaalde route in gedachten en bedenkt vooraf welke dingen je onderweg wilt gaan zien en doen. Het fijne van alleen reizen is dat je ieder moment van je plannen kunt afwijken. Je hoeft tenslotte niet met iemand te overleggen. Wil jij een dagje langer op die prachtige plek blijven? Doen! Jij bent de enige die beslist, je hoeft je niet aan te passen en je hoeft geen compromissen te sluiten met je reisgenoot.

3. Jezelf zijn

Alleen reizen geeft je een prima excuus om lekker te doen waar jij zin in hebt en jezelf te zijn. Zin om de hele dag te luieren, uren onder de douche te staan omdat het zo lekker is, zonder make-up rond te lopen of een kapsel dat er niet uitziet om over naar huis te schrijven? Het kan allemaal. Alleen reizen maakt dat je steeds meer terugkeert naar jezelf. Thuis ben je veel meer bezig hoe je eruit ziet en overkomt. Op reis wordt dat steeds minder belangrijk. De mensen die je op reis ontmoet zien dat je meer te bieden hebt dan je looks.

4. Lekker verliefd

Je zal er de prins of prinses op het witte paard waarschijnlijk niet mee naar huis sleuren en voor het altaar zetten maar omdat je heel veel mensen ontmoet tijdens het alleen reizen met dezelfde dromen en interesses is het haast onvermijdelijk dat er zo nu en dan een exemplaar tussen zit waar je vlinders van in je buik krijgt. Een exotische locatie, prachtige witte stranden of een waanzinnige zonsondergang spelen natuurlijk een rolletje in de romance. Je ziet het, alleen op reis gaan heeft echt zo zijn voordelen..

5. Zelfkennis

Je zult zien dat alleen op reis gaan je een ander mens maakt. Opeens heb je diepgaande gesprekken met mensen die je amper kent en net hebt ontmoet. Mensen die eigenlijk niets van je afweten behalve wat jij ze zojuist hebt verteld. Je leert je minpunten kennen wanneer je alleen reist, maar ook je positieve eigenschappen. Je leert van de mensen die je onderweg ontmoet en ontwikkeld jezelf optimaal tot een completer mens.

6. Loslaten

Als je alleen reist, ver van huis bent dan neem je letterlijk en figuurlijk afstand van de praktische beslommeringen die je leven normaal gesproken beheersen. In het begin probeer je af en toe je mails nog te lezen, maar hoe langer je weg bent, hoe onbelangrijker het allemaal wordt. Je ziet het wel weer als je thuis bent en dat is prima. Je laat je verantwoordelijkheden, taken en verplichtingen thuis en je komt echt los van je dagelijkse bestaan. Gelukkig is er ook niemand die je eraan herinnert wat er thuis op je ligt te wachten. Laat die telefoon dus lekker liggen en geniet.

7. Waardering

Alleen reizen brengt nieuwe waardering voor allerlei dingen die je anders zo vanzelfsprekend vindt. Natuurlijk is het fijn om geld te hebben (anders kon je niet op reis) maar er zijn zoveel andere dingen die simpelweg onbetaalbaar zijn. Daarbij kun je vaak met veel minder geld toe dan je vooraf had gedacht. In veel landen kunt je echt voor heel weinig geld eten en slapen. Ook comfort komt in een nieuw daglicht te staan. Soms kom je op plaatsen waar je niet altijd even comfortabel kunt slapen of douchen, je leeft het leven zoals het komt. Des te meer waardeer je dit soort zaken als je weer thuis bent. Je geniet veel meer van kleine dingen en je zult ze nooit meer als vanzelfsprekend beschouwen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!