solo op reis

Alleen op reis geeft gevoel van vrijheid

Je bent single, misschien alleenstaand, en je wilt toch op vakantie. Maar om er in je eentje op uit te gaan, daar voel je niet meteen iets voor. Misschien heb je dan even tijd nodig om aan dit idee te wennen.  Het kan ook dat je wel een relatie hebt, maar toch zin hebt om er eens helemaal alleen tussen uit te gaan. Alleen op reis geeft gevoel van vrijheid.

Alleen op reis geeft ultiem gevoel van vrijheid

Over alleen op vakantie gaan bestaan wat vooroordelen. Het zou ongezellig zijn, je kunt je tijdens de reis heel eenzaam voelen en wat denk je van het gevaar wat op de loer ligt. Begin met positief denken. Er zijn namelijk ook veel voordelen op te noemen van alleen reizen.

1. Ultieme vrijheid

Een reis die je in je eentje maakt, geeft je een enorm gevoel voor vrijdhie. Alles ligt voor je open. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Het gevoel van echte vrijheid is niet te evenaren en is toch een van de dingen die je een keer gevoeld moet hebben in je leven.

2. Alleen rekening met jezelf

Wanneer je samen reist ben je verplicht om de ander ook te vermaken. Nu hoeft dat niet! Je kunt de dingen doen waar jij zin in hebt en als je iets niet leuk vindt dan houd je er toch gewoon weer mee op.

3. Sneller contact met de lokale bevolking

Als je in je eentje reist raak je sneller aan de praat anderen en met de lokale bevolking. Zo leer je een land echt goed kennen.

4. Veel sociale contacten

Eenzaam zal je echt niet worden als je alleen reist. Je hebt het namelijk veel te druk met al je medebackpackers! Je maakt juist sneller nieuwe vrienden als je alleen bent. Je kunt dan samen een stukje verder reizen.

5. Goed voor je zelfvertrouwen

Je zelfvertrouwen krijgt een boost als je alleen reist. Je wordt er volwassener en onafhankelijker van. Je bent op jezelf aangewezen en dan kom je erachter dat je het eigenlijk ook prima zelf redt.

6. Goed voor algemene ontwikkeling

Je leert makkelijker andere culturen kennen. Obstakels die je treft maken je zelfstandiger en creatiever.

7. Makkelijker plannen

Wanneer je met een reisgenoot op vakantie gaat is de besluitvorming over de bestemming soms lastig. Alleen kun je alles veel makkelijker plannen.

8. Van jezelf gaan houden

Door een solotrip te maken heb je alle tijd om over jezelf na te denken. Tijd om vrienden te worden met jezelf. Het is niet erg om alleen te zijn wanneer je blij met jezelf.

9. Je relatie een boost geven

Ben je niet single maar wil je wel alleen op vakantie, dan kun je je relatie nog meer gaan waarderen. Je kunt iemand pas gaan missen als deze er niet vanzelf sprekend altijd is.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.