kerstvrienden

Alleen met Kerstmis? Wordt Kerstvriend!

Iedereen wil een beetje levenskunstenaar zijn: van het leven een feestje maken. Ook wanneer je met de Kerstdagen alleen bent. Voor mensen in Soest en Soesterberg is hiervoor een exclusief initiatief opgestaan: Kerstvrienden voor singles. Een podium om samen thuis Kerst te vieren.

Kerstvrienden

Initiatiefneemster is de Soester journalist Helma van den Berg. ”Het concept van Kerstvrienden is simpel. Iedereen die op 25 december met andere singles om de tafel wil zitten, kan zich bij mij melden. Zowel gastvrouwen en gastheren, als mensen die in groepjes van maximaal vijf gasten willen aanschuiven. De gastvrouw of –heer bepaalt samen met de tafelgenoten het menu en het programma. De kosten worden gedeeld.’’

Avontuur

Van den Berg ziet Kerstvrienden als een nieuw avontuur:  ”Je kunt met de Kerstdagen een spannende, exotische cruise maken. Maar Soest is ook mooi. Hier wonen ook leuke, interessante mensen. Je vindt ze alleen niet zo gauw onder je kerstboom. Via Kerstvrienden is die kans aanzienlijk groter.’’

Mensen die zich bij Kerstvrienden aanmelden worden aan de hand van hun leeftijd en postcode in groepjes ingedeeld en met elkaar in contact gebracht. Van den Berg: ”Jonge, alleenstaande ouders, van wie de kinderen die dag bij hun ex zijn, hebben onderling andere gesprekken dan senioren. Hoewel een mix best een spannende uitdaging kan zijn.’’

Ontmoeting

De indeling van de Kerstvriendendag staat vast. Een gezamenlijke ontmoeting op het gastadres met een feestelijk aangeklede huiskamer, een aperitief en een drie gangendiner. De gastheer/-vrouw kiest het tijdstip van aanvang en afscheid. De groep deelt samen de Kerstdag in. Vooraf een wandeling door de Soester duinen (al of niet met hond), de keuze voor heet menu, de wijn, andere en non-alcoholische drankjes, de muziek. Van te voren worden onderling ook afspraken gemaakt over onder meer de kosten, kleding (feestelijk?), huisdieren en mogelijke vegetarische wensen (je kunt ook je eigen hoofdgerecht meenemen).

Kerstvrienden is géén datingbureau. Van den Berg: ”Mensen die romantiek of een soort Tuin der Lusten van Jeroen Bosch zoeken, moeten elders zijn. Kerstvrienden zoeken vooral een sfeervolle Kerstdag, een spannende ontmoeting met nieuwe mensen, hopelijk een goed gezelschap, aan een mooie tafel, in een gezellig aangekleed huis.”

Kandidaten voor Kerstvrienden voor singles kunnen zich aanmelden via email helma@bergtekst.nl. Reacties graag compleet met naam, leeftijd, (email-) adres, telefoonnummer en eventuele voorkeuren voor samenstelling van de groep (mix of gelijke leeftijd) en postcode (wijk of buurt).

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.