eenoudervakanties

Alleen met de kids op vakantie: complete ramp of dikke pret?

Met de zomervakantie in het vooruitzicht zitten ook dit jaar vele alleenstaande ouders met een dilemma. Alleen met de kinderen op reis, waar ga ik heen, hoe ga ik het allemaal organiseren en hoe zorg ik ervoor dat ik zelf ook aan ontspanning toekom?

Hoe dichter de zomervakantie naderbij komt, hoe meer keuzestress de alleenstaande vader of moeder ervaart. Ten eerste is er het gemis van de kinderen als ze de halve zomer compleet uit beeld bij de ander ouder zijn, de constante zorg of dat dan allemaal wel goed gaat en ten tweede de afweging of ze zelf nog met de kinderen op vakantie zullen gaan. En waarheen dan? En met wie?

Alleen of samen?

Het idee om zelf de tent achterin de auto te mikken, de kinderen op de achterbank te planten en naar een leuke camping in Frankrijk of elders af te reizen is natuurlijk een serieuze optie. Dit idee had ik als alleenstaande moeder een paar jaar geleden ook. Erg ontspannen was het niet. Daar stond ik dan met mijn tent in een laantje vol met complete gezinnetjes. Allemaal papa’s en mama’s met kroost die volop genoten van hun gezinsvakantie.

Van compleet gezin naar 1oudergezin

Ik zag mezelf maar dan in een ander leven. Een leven waarin ook wij nog een voltallig gezin waren. Behalve confronterend viel het ook bar tegen om alles alleen te moeten doen en te beslissen. Zoiets simpels als even boodschappen doen en de kinderen alleen laten omdat ze op de camping wilden blijven veroorzaakte stress. ’s Avonds alleen voor de tent met je glaasje wijn is toch een stuk minder gezellig. En alle boeken die ik bij had waren binnen no-time uitgelezen. De kids hadden het overigens prima naar hun zin, mama wat minder. Dit was een keer, maar nooit meer besloot ik.

Wel de lusten, niet de lasten

Een andere optie, en naar mijn mening een veel betere, is om samen met andere alleenstaande ouders te gaan kamperen. Mits je van kamperen houdt natuurlijk. Zo niet dan zijn er ook genoeg luxere vakanties voor eenoudergezinnen op de markt. De kinderen vermaken zich ongetwijfeld met elkaar of met andere kids op de camping of het appartementencomplex en jij bent niet 24-7 ‘alleen’. Wil je er even tussenuit dan houden de andere ouders wel een oogje in het zeil, wil je samen gezellig eten dan kan dat, heb je behoefte aan privacy dan kan dat ook. Alle lusten maar niet de lasten zeg maar. In mijn ogen, ideaal. Daarnaast ben je met gelijkgestemden, want iedereen zit in hetzelfde schuitje.  Dat schept een band en voelt veel fijner dan de hele vakantie aan te moeten kijken tegen al die ‘gelukkige gezinnetjes’.

Eenoudervakanties

Ben je deze zomer dus van plan om samen met je kinderen op vakantie te gaan, overweeg dan eens een eenoudervakantie. Er zijn verschillende uitstekende reisaanbieders die vakanties organiseren naar tal van landen in Europa. Ook verre reizen behoren tot de mogelijkheden als je portemonnee dit toelaat. Zeker weten dat jullie straks terugkijken op een fantastische vakantie!

Bron: Singlessite

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!