eenzaam single kerst
10 December 2015

Alleen met de kerst: maak het niet erger dan het is

Wanneer de dagen korter worden, de feestdagen steeds dichterbij komen, dan kan het gevoel van ‘alleen zijn’ je ineens overvallen. Op andere dagen van het jaar bevalt het je uitstekend, dat single bestaan. Sterker nog, je geniet er de meeste tijd enorm van dat je niet gebonden bent aan een partner. Maar zo tegen kerst… dan mis je ineens wél die arm om je heen, het samen voor de buis op de bank zitten, cadeautjes kopen en krijgen van degene die je lief is.  

Maar in hoeverre praat je jezelf dit gevoel van eenzaamheid aan? Hoe zorg je ervoor dat je als single de kerstdagen nog een beetje in het juiste perspectief ziet en een beetje leuk doorkomt?

Ideaalbeeld

De kans is behoorlijk groot dat je in je ‘kerst-eenzaamheid-gevoel’het beeld van een liefdesrelatie mooier maakt dan het in werkelijkheid is. En dat geldt zeker ook voor de dagen rondom kerst. Dat jij de uitzondering op de regel zou zijn met je nieuwe lief, tuurlijk, zou best kunnen, maar je zit niet in een romantische movie, je leeft gewoon het echte leven. Natuurlijk is het fijn om bij iemand te zijn die dol op je is en jij op hem of haar, maar het is heus niet zaligmakend.

Medaille

Wanneer je al eerder relaties hebt gehad dan ken je beide kanten van de medaille. De fijne, leuke kanten van het samenzijn en een relatie tijdens de feestdagen, maar ook de minder leuke.  Alleen ben je geneigd die minder leuke kanten voor het gemak maar even te vergeten. Haal ze in gedachten maar even naar boven, die keren dat jullie ruzie hadden, hij stomdronken was, jij onbeschoft tegen zijn moeder deed, het etentje verpest was of…. dan voel je je meteen een stukje beter nu je daar vanaf bent!

Stress tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen staan relaties (ook prille) nogal eens onder druk. Het perfecte cadeautje voor onder de kerstboom zien te vinden, de schoonfamilie pleasen, die berg boodschappen doen, het kokkerellen en dan ook nog eens in een leuke outfit verschijnen terwijl je al compleet gaar bent… Dus, wees eerlijk tegen jezelf, een relatie is ook niet altijd alles. En dat weet je best. Zorg voor de komende kerstdagen voor een positieve afleiding die bij jou en jouw leventje past. Met vrienden, familie, op vakantie, met andere singles of een leuk event bezoeken? De keuze is aan jou.

All You Need Is…

Nee, het is zeker niet altijd leuk om alleen op de bank te zitten koekeloeren naar Robert Ten Brink die allemaal dolverliefde koppels samenbrengt in “All You Need Is Love” zo voor de kersdagen, dus doe jezelf een lol en zet dat programma niet op wanneer je alleen thuis zit en niet in een al te beste stemming bent. Deze geënsceneerde romantiek heeft natuurlijk ook weinig te maken met de realiteit van alledag en al helemaal niet met de realiteit van jouw leven. Een leven waar je door de bank genomen prima tevreden mee bent weet je nog? Tip(je): als je nogal gevoelig bent voor romantiek, laat die tv uit, de radio ook en verwen jezelf deze kerst met een abonnement op Netflix!

Alleen maar niet eenzaam

Je houdt jezelf het hele jaar prima staande en single zijn betekent niet altijd dat je eenzaam bent. Ten tijde van een relatie kan je je eenzamer voelen dan wanneer je daadwerkelijk alleen bent en als single door het leven gaat. Daar kunnen velen gescheiden mensen over meepraten. Er bestaat geen gouden tip om de feestdagen zo leuk en ontspannen mogelijk door te brengen wanneer je single bent omdat iedereen nou eenmaal anders is en een ander leven leidt. Maar voor de meeste mensen geldt wel dat ze het fijn vinden om zich tijdens de kerst te omringen met mensen waarbij ze zich op hun gemak voelen, bij wie ze zichzelf kunnen zijn. Welke omstandigheden voor jou de ideale zijn tijdens de feestdaggen, dat bepaal jij en jij alleen.

Roer om

Jij staat aan het roer van je eigen leven, ook in de donkere decembermaand waarin je soms twijfelt over de keuzes die je het afgelopen jaar of jaren hebt gemaakt. Eén ding is zeker, wat achter je ligt kan je niet veranderen, alleen wat er voor je ligt. Maak er een paar fijne dagen van, tel je zegeningen van het afgelopen jaar en richt je blik op de toekomst. Fijne feestdagen!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Eenzaam als single tijdens de feestdagen: 10 tips!

Mensen die wel een partner of gezin hebben, kiezen er vaker...

Eenzaamheid in coronatijd: praatje over het weer belangrijker dan gedacht

Een kopje koffie bij de buurman, een spontane ontmoeting in de...

1 op de 2 singles verliest de hoop om nog iemand nieuw te leren kennen

Of je nu single, pril verliefd of jaren getrouwd bent. Sinds...

Hoe het zit met huidhonger

Wat niet meer in woorden kan worden gezegd en verstaan, wordt...

Hoe hou je het alleen zijn vol?

Je goed voelen als je alleen bent, kan best lastig zijn....

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Culi gids

Met singles gezellig eten? Ga eens...