Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
verliefdheid
12 februari 2018

Alleen is maar alleen

Alleen is maar alleen. Daarom gaan heel wat mensen na een poosje alleen zijn opnieuw op zoek naar een partner. Via via, feestjes van vrienden, borrels van het werk maar steeds vaker via datingsites en dito apps. Om al snel tot de ontdekking te komen dat er een hele nieuwe wereld voor ze opengaat. Maar of je daar nou altijd blij van moet worden?

De keuze is reuze

Met de komst van online dating en vooral de sociale acceptatie hiervan ben je een soort bedreigde diersoort wanneer je als ‘moderne single’ nog nooit op een datingsite hebt gestaan of weet hoe Tinder werkt. Eenmaal ingelezen en ingeschreven gaat er voor menig veertiger en vijftiger een hele nieuwe wereld open! Want daten zoals je dat vroeger deed is inderdaad voltooid verleden tijd. Tegenwoordig zwemmen er mee vissen in de vijver dan je in je stoutste dromen had kunnen denken. Dat maakt het ook meteen best lastig. Want wanneer is goed, goed genoeg? Moet je nou exclusief met één persoon afspreken (daten) of is het ook prima wanneer je alle lijntjes openhoudt en met verschillende mensen op date gaat? Het feit dat het op het ook zo makkelijk lijkt een nieuwe liefde van het internet af te plukken maakt ook dat heel wat singles nogal wat teleurstellingen te verwerken krijgen.

Weinig exclusiviteit

Want er wordt nog maar weinig exclusief gedate. Heel veel singles spreken graag met zoveel mogelijk kandidaten af om een goed vergelijkend warenonderzoek te kunnen doen.  Dat betekent dus ook dat jouw date – ja die ene waar je al de hele tijd zo’n leuk contact mee hebt, gezellige gesprekjes voert, en al je halve leven hebt toevertrouwd – waarschijnlijk met meer dames (of heren) deze rituele dans opvoert. Geeft helemaal niks natuurlijk, het staat ook jou vrij om met meer mensen in een zelfde periode af te spreken en te daten. Als je je er maar van bewust bent.

Gras groener

Waar ook heel wat singles tegenaan lopen is dat het gras zo vaak groener lijkt bij de buren. Want na een leuke match, goed contact en een afspraakje in het verschiet ziet men een paar swipes weer een knap koppie of grappig profiel voorbij komen! Kortom het gras lijkt telkens groener bij de buren waardoor het lastig blijkt om een soort van commitment aan te gaan. De singles van nu hebben daarom geregeld last van keuzestress. Eenmaal op date geweest (een leuke date waarbij het van twee kanten klikt) blijkt dit fenomeen zich in dit moderne date-tijdperk te blijven voordoen. Ook al zet de je app uit, of je profiel op non-actief, na een tijdje krijg je weer mailtjes en berichtjes die je verleiden om even te kijken naar je nieuwe matches… Waar heel wat singles dan toch ‘intrappen’. Want je weet tenslotte maar nooit of die ene (nu nog onbekende) de match en liefde van je leven blijkt te zijn!

Speld in een hooiberg?

Is het dan een speld in een hooiberg die we zoeken als we het internet inschakelen om een nieuwe liefde in ons leven te bezorgen? Nee hoor, zeker niet! Steeds meer mensen vinden een nieuwe partner online dus de kans dat het jou ook overkomt is zeker aanwezig. Maar het moge duidelijk zijn dat je het meeste kans maakt wanneer je juist je kansen spreidt. Beperk de mogelijkheden op een nieuwe relatie niet tot een beeldschermpje. Trek er op uit! Ontmoet nieuwe mensen, ga reizen en vergroot je sociale netwerk. Dan is de kans groot dat je iemand ontmoet waarmee je op een gegeven moment je leven weer wilt delen.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Blijf in contact en ontmoet elkaar in de liefde: Happn breidt haar diensten uit

Nu blijkt dat we in ieder geval tot 28 april zo...

Zo maak je het beste van daten tijdens ‘social distancing’

Is daten nog wel mogelijk nu we vooral binnen moeten blijven?...

Wel of niet afspreken met je nieuwe vlam?

De overheid roept mensen op om uit elkaars buurt te blijven....

Datingapp The Inner Circle: niet voor de elite

Op datingapp The Inner Circle kom je enkel singles tegen die...

Dit zeggen relatie-experts over de terugkeer van André naar Monique

Relatietherapeuten zetten vraagtekens bij de stap, maar begrijpen hem wel. ,,We...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie