verliefdheid

Alleen is maar alleen

Alleen is maar alleen. Daarom gaan heel wat mensen na een poosje alleen zijn opnieuw op zoek naar een partner. Via via, feestjes van vrienden, borrels van het werk maar steeds vaker via datingsites en dito apps. Om al snel tot de ontdekking te komen dat er een hele nieuwe wereld voor ze opengaat. Maar of je daar nou altijd blij van moet worden?

De keuze is reuze

Met de komst van online dating en vooral de sociale acceptatie hiervan ben je een soort bedreigde diersoort wanneer je als ‘moderne single’ nog nooit op een datingsite hebt gestaan of weet hoe Tinder werkt. Eenmaal ingelezen en ingeschreven gaat er voor menig veertiger en vijftiger een hele nieuwe wereld open! Want daten zoals je dat vroeger deed is inderdaad voltooid verleden tijd. Tegenwoordig zwemmen er mee vissen in de vijver dan je in je stoutste dromen had kunnen denken. Dat maakt het ook meteen best lastig. Want wanneer is goed, goed genoeg? Moet je nou exclusief met één persoon afspreken (daten) of is het ook prima wanneer je alle lijntjes openhoudt en met verschillende mensen op date gaat? Het feit dat het op het ook zo makkelijk lijkt een nieuwe liefde van het internet af te plukken maakt ook dat heel wat singles nogal wat teleurstellingen te verwerken krijgen.

Weinig exclusiviteit

Want er wordt nog maar weinig exclusief gedate. Heel veel singles spreken graag met zoveel mogelijk kandidaten af om een goed vergelijkend warenonderzoek te kunnen doen.  Dat betekent dus ook dat jouw date – ja die ene waar je al de hele tijd zo’n leuk contact mee hebt, gezellige gesprekjes voert, en al je halve leven hebt toevertrouwd – waarschijnlijk met meer dames (of heren) deze rituele dans opvoert. Geeft helemaal niks natuurlijk, het staat ook jou vrij om met meer mensen in een zelfde periode af te spreken en te daten. Als je je er maar van bewust bent.

Gras groener

Waar ook heel wat singles tegenaan lopen is dat het gras zo vaak groener lijkt bij de buren. Want na een leuke match, goed contact en een afspraakje in het verschiet ziet men een paar swipes weer een knap koppie of grappig profiel voorbij komen! Kortom het gras lijkt telkens groener bij de buren waardoor het lastig blijkt om een soort van commitment aan te gaan. De singles van nu hebben daarom geregeld last van keuzestress. Eenmaal op date geweest (een leuke date waarbij het van twee kanten klikt) blijkt dit fenomeen zich in dit moderne date-tijdperk te blijven voordoen. Ook al zet de je app uit, of je profiel op non-actief, na een tijdje krijg je weer mailtjes en berichtjes die je verleiden om even te kijken naar je nieuwe matches… Waar heel wat singles dan toch ‘intrappen’. Want je weet tenslotte maar nooit of die ene (nu nog onbekende) de match en liefde van je leven blijkt te zijn!

Speld in een hooiberg?

Is het dan een speld in een hooiberg die we zoeken als we het internet inschakelen om een nieuwe liefde in ons leven te bezorgen? Nee hoor, zeker niet! Steeds meer mensen vinden een nieuwe partner online dus de kans dat het jou ook overkomt is zeker aanwezig. Maar het moge duidelijk zijn dat je het meeste kans maakt wanneer je juist je kansen spreidt. Beperk de mogelijkheden op een nieuwe relatie niet tot een beeldschermpje. Trek er op uit! Ontmoet nieuwe mensen, ga reizen en vergroot je sociale netwerk. Dan is de kans groot dat je iemand ontmoet waarmee je op een gegeven moment je leven weer wilt delen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam