avontuurlijke tips

Alleen eten op vakantie: zo maak je het leuk

Als je als single alleen op reis gaat dan sta je onvermijdelijk voor het moment dat je moet gaan eten. Een broodje pakken langs de weg is natuurlijk een optie, maar je wilt ook wel eens lekker in een restaurantje neerstrijken. Alleen eten op vakantie toch leuk maken doe je met deze 5 tips!

1. Schuif eens lekker aan de bar

Kies een restaurantje uit met een bar. Daar aanschuiven is veel prettiger dan dat je alleen aan een tafeltje beland. In sommige landen wordt je als single ook nog eens in het hoekje gezet dus dat is echt geen aanlokkelijk vooruitzicht. Neem je plaats aan de bar dan zit je gezellig tussen de mensen en maak je snel een praatje met andere eters

2. Neem wat te lezen mee

Eenmaal aan de bar, of toch aan dat tafeltje is het fijn om nog wat anders te doen te hebben dan de andere gasten in het restaurant te observeren. Met een boek, Ipad, krant, tijdschrift ben je lekker onder de pannen terwijl jouw maaltijd wordt bereid. Hou je een reisdagboek bij? Dan is dit een mooi moment van de dag om jouw belevenissen op te schrijven.

3. Smaakpapillen verwen locatie

Maak er een sport van om op de plek waar je bent de leukste eettentjes uit te zoeken. Afhankelijk van jouw culinaire smaak of portemonnee kun je op internet mooi uitpluizen waar het beste visrestaurant zit, tapas bar of dat uitstekende steakhouse. Probeer slechte buurten te vermijden, evenals de echte toeristententen. Rondvragen doet ook wonderen! Je zult zien dat het uit eten gaan wanneer je alleen op vakantie bent reuze meevalt!

 4 . Terras restaurant

Schijnt de zon op jouw vakantiebestemming dan zijn terrasjes ideaal om lekker een hapje te eten. De sfeer is losser dan in een restaurant en je kunt er vaak prima eten voor relatief weinig geld. In veel Zuid Europese landen hebben ze naast de gewone menukaart ook nog een menu van de dag. Voor een prikkie eet je overheerlijk. En met al die mensen om je heen is het een gezellige boel.

5. Lunch of Diner

Overdag alleen een hapje gaan eten op vakantie is vaak makkelijker en ook gezelliger dan in de avond. Tijdens de lunch kun je als het zonnig is een informeel terras van een restaurant bezoeken terwijl in de avond doorgaans binnen wordt gegeten. Je kunt dus ook van je lunch de warme hoofdmaaltijd maken en ’s avonds in een eetcafé aan de bar nog een klein hapje bestellen.

Alleen op vakantie

Last but not least, alleen op vakantie gaan en dus ook alleen eten is beslist geen straf. Zie het als een uitdaging om er voor jezelf iedere dag opnieuw een feestje van te maken. Stel je open voor anderen en geniet ten volle van je vakantie.

Bron: Singlessite.nl

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!