avontuurlijke tips

Alleen eten op vakantie: zo maak je het leuk

Als je als single alleen op reis gaat dan sta je onvermijdelijk voor het moment dat je moet gaan eten. Een broodje pakken langs de weg is natuurlijk een optie, maar je wilt ook wel eens lekker in een restaurantje neerstrijken. Alleen eten op vakantie toch leuk maken doe je met deze 5 tips!

1. Schuif eens lekker aan de bar

Kies een restaurantje uit met een bar. Daar aanschuiven is veel prettiger dan dat je alleen aan een tafeltje beland. In sommige landen wordt je als single ook nog eens in het hoekje gezet dus dat is echt geen aanlokkelijk vooruitzicht. Neem je plaats aan de bar dan zit je gezellig tussen de mensen en maak je snel een praatje met andere eters

2. Neem wat te lezen mee

Eenmaal aan de bar, of toch aan dat tafeltje is het fijn om nog wat anders te doen te hebben dan de andere gasten in het restaurant te observeren. Met een boek, Ipad, krant, tijdschrift ben je lekker onder de pannen terwijl jouw maaltijd wordt bereid. Hou je een reisdagboek bij? Dan is dit een mooi moment van de dag om jouw belevenissen op te schrijven.

3. Smaakpapillen verwen locatie

Maak er een sport van om op de plek waar je bent de leukste eettentjes uit te zoeken. Afhankelijk van jouw culinaire smaak of portemonnee kun je op internet mooi uitpluizen waar het beste visrestaurant zit, tapas bar of dat uitstekende steakhouse. Probeer slechte buurten te vermijden, evenals de echte toeristententen. Rondvragen doet ook wonderen! Je zult zien dat het uit eten gaan wanneer je alleen op vakantie bent reuze meevalt!

 4 . Terras restaurant

Schijnt de zon op jouw vakantiebestemming dan zijn terrasjes ideaal om lekker een hapje te eten. De sfeer is losser dan in een restaurant en je kunt er vaak prima eten voor relatief weinig geld. In veel Zuid Europese landen hebben ze naast de gewone menukaart ook nog een menu van de dag. Voor een prikkie eet je overheerlijk. En met al die mensen om je heen is het een gezellige boel.

5. Lunch of Diner

Overdag alleen een hapje gaan eten op vakantie is vaak makkelijker en ook gezelliger dan in de avond. Tijdens de lunch kun je als het zonnig is een informeel terras van een restaurant bezoeken terwijl in de avond doorgaans binnen wordt gegeten. Je kunt dus ook van je lunch de warme hoofdmaaltijd maken en ’s avonds in een eetcafé aan de bar nog een klein hapje bestellen.

Alleen op vakantie

Last but not least, alleen op vakantie gaan en dus ook alleen eten is beslist geen straf. Zie het als een uitdaging om er voor jezelf iedere dag opnieuw een feestje van te maken. Stel je open voor anderen en geniet ten volle van je vakantie.

Bron: Singlessite.nl

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!