alleen op reis

Alleen de wereld gaan ontdekken

Alleen op de wereld dat is niemand met zoveel mensen op deze aardbol. Je kunt natuurlijk wel besluiten alleen op reis te gaan en in je eentje de wereld te gaan ontdekken. Om niet van een koude kermis thuis te komen, is het goed je optimaal voor te bereiden. Ga niet te hard van stapel is een tip om mee in je rugzak te nemen.

Alleen de wereld gaan ontdekken

Niet te hard van stapel lopen kan betrekking hebben op alles wat je onderneemt. Rustig aan dan breekt het lijntje niet, is er ook zo een. Wanneer je alleen op reis wilt gaan om de wereld te gaan ontdekken,  is het aan te raden niet meteen van hot naar her te vliegen. Doe het rustig aan. Kom op zijn tijd tot rust. Acclimatiseren kun je leren. Niet al je wensen hoeven in een keer vervuld.

Optimale voorbereiding is goed begin

1. Stresskippen doen er goed aan, thuis achter de computer hun droomreis uit te stippelen en alvast accomodaties te boeken.

2. Voorkom verveling en bedenk van te voren wat je allemaal wilt doen. Misschien wil je wel helemaal niets doen en is dat je antwoord. Een planning maken en die loslaten, kan altijd nog.

3. Alleen aan tafel een schrikbeeld? Kies dan voor een klein restaurantje en ga aan de bar zitten in plaats van aan een tafeltje.

4. Waarschijnlijk neem je wel een laptop of smartphone mee waarop je kunt Facebooken en Instagrammen. Bedenk dat er niets gaat boven een ouderwets schrift en een pen om je ervaringen op te schrijven voor je zelf of voor een ander.

5. Ben je bepakt en bezakt maar is het tijd voor een sanitaire stop vraag dan iemand om op je spullen te letten. Houd je meest waardevolle spullen wel bij je.

6. Keep in touch met het thuisfront. Thuis vinden ze het zeker niet fijn om alleen een ansicht kaart te ontvangen. Laat met regelmaat echt iets van je horen.

7. Oefening baart kunst dus is het een goed idee om eens een weekendje te gaan proefdraaien in de Ardennen, voordat je besluit helemaal in je eentje naar de andere kant van de wereld te gaan.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.