daten december coach

Alle singles zijn racistisch tijdens het daten

Wist je dat bij maar liefst 35 procent van de OkCupid-gebruikers, één van ‘s werelds meest populaire datingsites, ras allesbepalend is tijdens de zoektocht naar een nieuwe liefde?  Dat meldt The Atlantic in een interview met OkCupid-medeoprichter Christian Rudder.

OkCupid is één van ‘s werelds grootste datingsites met meer dan vier miljoen actieve gebruikers. Terwijl het expliciete doel van OkCupid bestaat uit de gebruikers aan een nieuwe liefde te helpen, heeft de medeoprichter van de site Christian Rudder een ander doel gevonden. En die is nogal omstreden. Rudder heeft met data van 25 miljoen gebruikers, die hij tussen 2009 en 2014 heeft verzameld, allerlei conclusies over schoonheid, aantrekkingskracht, ras en gender kunnen trekken. En die zijn niet bepaald rooskleurig.

Online vrijheid

In zijn boek ‘Dataclysm’ doet Rudder de bevindingen uit de doeken en hij windt er geen doekjes om: “Hoe meer je de data bestudeert, des te meer je cynisch wordt over de mensheid. Online kunnen mensen hun ergste impulsen de vrije loop laten, zonder dat we ook maar enig prikkel voelen dat onze intenties verkeerd zijn. Dat geldt ook voor racistische gevoelens.”

Allemaal racist

“OkCupid onderneemt heel wat positieve dingen” stelt Rudder. “We vinden nieuwe liefdes voor mensen, brengen huwelijken tot stand en geluk in haar meest pure vorm. Een vorm van geluk die multinationals als Google, Apple en Amazon hun gebruikers niet kunnen bieden. Maar er is een nadeel: in het proces van het vinden van een ware geliefde, of een sessie stomende seks, handelen mensen vrij bekrompen. Factoren als schoonheid, maar ook ras spelen een rol in hun zoektocht. We zijn allemaal een beetje racist tijdens het online daten.”

Geldt dit ook voor de Nederlandse single? Zijn wij ook allemaal een beetje racistisch als het om daten en een nieuwe liefde gaat?

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

woede gezondheid
By Margret ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!
By Tijmen ·
16 november 2021

Wetenschappelijk beproefde tips voor meer zelfvertrouwen tijdens speeddaten

slow seks goed relatie
By Moniek ·
2 november 2021

Mobiele telefoon verziekt seksleven

Binnenkort een spannende date? Zet je telefoon even op stil voordat je met elkaar het bed induikt. Zo’n 75 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen hebben er namelijk een gruwelijke hekel aan als de mobiele telefoon afgaat tijdens een vrijpartij.
thuis daten
By Margret ·
29 oktober 2021

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

Alleenstaande ouder denkt nog wel aan seks en maakt er werk van in de vorm van daten? Zeker. Kinderen lijken hierin niet te hinderen. Pas vanaf bepaalde leeftijd.
succesvol daten
By Margret ·
28 oktober 2021

Wat draag je op een (eerste) date?

De eerste date met je potentiële nieuwe vlam staat voor de deur. De voorbereidingen kunnen beginnen! Daar hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit bij.