daten december coach

Alle singles zijn racistisch tijdens het daten

Wist je dat bij maar liefst 35 procent van de OkCupid-gebruikers, één van ‘s werelds meest populaire datingsites, ras allesbepalend is tijdens de zoektocht naar een nieuwe liefde?  Dat meldt The Atlantic in een interview met OkCupid-medeoprichter Christian Rudder.

OkCupid is één van ‘s werelds grootste datingsites met meer dan vier miljoen actieve gebruikers. Terwijl het expliciete doel van OkCupid bestaat uit de gebruikers aan een nieuwe liefde te helpen, heeft de medeoprichter van de site Christian Rudder een ander doel gevonden. En die is nogal omstreden. Rudder heeft met data van 25 miljoen gebruikers, die hij tussen 2009 en 2014 heeft verzameld, allerlei conclusies over schoonheid, aantrekkingskracht, ras en gender kunnen trekken. En die zijn niet bepaald rooskleurig.

Online vrijheid

In zijn boek ‘Dataclysm’ doet Rudder de bevindingen uit de doeken en hij windt er geen doekjes om: “Hoe meer je de data bestudeert, des te meer je cynisch wordt over de mensheid. Online kunnen mensen hun ergste impulsen de vrije loop laten, zonder dat we ook maar enig prikkel voelen dat onze intenties verkeerd zijn. Dat geldt ook voor racistische gevoelens.”

Allemaal racist

“OkCupid onderneemt heel wat positieve dingen” stelt Rudder. “We vinden nieuwe liefdes voor mensen, brengen huwelijken tot stand en geluk in haar meest pure vorm. Een vorm van geluk die multinationals als Google, Apple en Amazon hun gebruikers niet kunnen bieden. Maar er is een nadeel: in het proces van het vinden van een ware geliefde, of een sessie stomende seks, handelen mensen vrij bekrompen. Factoren als schoonheid, maar ook ras spelen een rol in hun zoektocht. We zijn allemaal een beetje racist tijdens het online daten.”

Geldt dit ook voor de Nederlandse single? Zijn wij ook allemaal een beetje racistisch als het om daten en een nieuwe liefde gaat?

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.