slipjes

Alle geheimen van de vagina bloot gelegd

In Het wonder daaronder lees je alles wat je altijd al over de vagina wilde weten, maar nooit hebt gevraagd. Dankzij dit boek heeft de clitoris geen geheimen meer voor je, snap je hoe hormonen de menstruatie regelen en krijg je antwoord op de vraag of er inderdaad een vaginaal orgasme bestaat. Nina Brochmann en Ellen Stokken Dahl hebben in Het wonder daaronder alle geheimen van de vagina bloot gelegd.

Alle geheimen van de vagina bloot gelegd

Het wonder daaronder is een boek waarin je alles te weten kunt komen over de vagina. Dingen die die je nog nooit hebt durven vragen, omdat je dacht dat jij de enige bent die iets niet weet. Niet alleen geschikt voor vrouwen. Wanneer mannen meer over de vagina weten, kan hij een vrouw mogelijk beter begrijpen.

1. Je onderlichaam zou geurloos moeten zijn

Veel vrouwen maken zich zorgen of hun onderlijf wel ‘normaal’ ruikt. Ze zijn bang dat anderen hun geslachtsdeel kunnen ruiken. Een gezond onderlijf ruikt. Zo is het nu eenmaal. Verse witte vloed heeft vanwege het melkzuur een mild zurige geur en smaak. De combinatie van een hele dag vaginale afscheiding, zweet en urineresten levert geur op, de karakteristieke geur van ons onderlijf na een lange nacht op de dansvloer of een uur in de sportschool. Het ruikt niet echt vies, maar wel intens.

2. Alleen mannen hebben zwellichamen in hun geslachtsdeel

Dat een penis zwellichamen bevat die ervoor zorgen dat het mannelijk geslachtsdeel stijf kan worden, wist je ongetwijfeld al. Maar ook vrouwen hebben zwellichamen.

Als we een röntgenbril zouden opzetten, zouden we zien dat alles wat tot de clitoris behoort, de vorm van een omgekeerde Y heeft. De clitoriskap is het enige zichtbare deel. Dan volgt er een schacht die als een boemerang je lichaam in loopt, waarna de schacht zich opdeelt in twee pootjes die aan weerszijden van je onderlijf rusten. In elk pootje zit een zwellichaam en binnen deze pootjes zitten er nog twee. Bij opwinding vullen ze zich met bloed.

3. Afscheiding is een teken van gebrekkige hygiëne

Gezonde meisjes die in de puberteit zijn gekomen, hebben witte vloed in hun slipje, elke dag. Vanaf het moment dat je lichaam het hormoon oestrogeen gaat produceren, begint de puberteit en dan zal deze vloeistof continu uit je vagina sijpelen. Een deel van deze vloeistof komt uit klieren in de baarmoederhals. In de schede zelf zitten geen klieren, maar veel vloeistof trekt door de schedewand heen en mengt zich met vloeistof uit de baarmoederhals en uit klieren in de schedeopening.

Normaal produceert je lichaam per dag tussen een halve en een hele theelepel afscheiding, maar dit verschilt van vrouw tot vrouw en in de loop van de cyclus. Vaginale afscheiding is niet alleen normaal, het is een must, want het zorgt ervoor dat je vagina zichzelf schoonhoudt en ongewenste bezoekers als schimmels en bacteriën wegspoelt

4. De clitoris is een totaal ander orgaan dan de penis

De belangrijkste bron van vrouwelijk genot, de clitoris, is een goed bewaard geheim, in tegenstelling tot de penis, die in opgewonden staat op z’n zachtst gezegd nogal opvalt. Daarom verbaast het je misschien als je hoort dat de clitoris en de penis twee versies van hetzelfde orgaan zijn.

Tot ongeveer week 12 in het embryostadium hebben jongetjes en meisjes precies hetzelfde onderlichaam met een soort minipenis (of gigaclitoris!), de genitale tuberkel geheten, dat kan uitgroeien tot zowel een mannelijk als een vrouwelijk geslachtsorgaan. Omdat de penis en de clitoris zich vanuit dezelfde basisstructuur ontwikkelen, lijken de vorm en de functie van de twee organen heel veel op elkaar.

De peniskop, oftewel de eikel, is eigenlijk hetzelfde als de clitorisknop, en daarom hebben ze beide dezelfde naam: glans. De glans is het gevoeligste puntje van zowel de man als de vrouw.

Het wonder daaronder

Het wonder daaronder van de twee jonge artsen in opleiding Nina Brochmann en Ellen Stokken Dahl vertelt je alles wat je altijd al over de vagina hebt willen weten, maar (nog) nooit hebt durven vragen. Een vrolijk en informatief boek over de vrouwelijke anatomie, de G-spot, PMS, hygiëne en nog veel meer. Deze Noorse bestseller zou elke vrouw moeten lezen. Het is voor € 19,99 verkrijgbaar bij onder andere bol.com.

Bron: Gezondheidsnet

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.