seks

Alle dagen seks? Maak het jouw manier van leven

Vandaag begint op de Belgische tv het nieuwe programma ‘Alle Dagen Seks’. We kunnen ons romantisch en ietwat voyeuristisch hart opgaan halen. In dit programma volgen Annelien Coorevits en Ann Reymen vier koppels die 30 dagen lang elke dag seks hebben. Ja zeker, elke dag, en dat een hele maand lang. Daar moet je toch niet aan denken. Een hopeloze opgave toch? Misschien op het eerste gezicht wel, maar er zijn wel tips die je hierbij kunnen helpen.

Overmoedig plan

Het lijkt een overmoedig plan voor de gemiddelde Vlaming, maar dat moet voor Nederlanders niet anders zijn. Uit cijfers van de gelijknamige enquete blijkt immers dat 7 op 10 koppels slechts 1 keer per week seks heeft. “Die cijfers lijken mij zelfs nog redelijk optimistisch,” nuanceert seksuologe Kaat Bollen. “Veel wetenschappelijke onderzoeken wijzen uit dat het realistische gemiddelde eerder rond 1 keer per 10 dagen ligt. Dat lijkt misschien weinig, maar dat komt omdat we vergelijken met de sociaal wenselijke standaard van 2 à 3 keer per week. Daarbij vergeten de mensen dat dit een ideaalbeeld is dat in de praktijk slechts zelden voorkomt.”

Geen origineel concept

Een Belgische zender gaat met dit onderwerp aan de slag en heeft acht gewillige slachtoffers gevonden om hun experiment tot een goed einde te brengen. Het concept is niet helemaal orgineel, in Nederland hebben we vorig jaar ook dit onderwerp op tv kunnen volgen. Maar dat het niet origineel is dat maakt helemaal niets uit, er zijn genoeg nieuwsgierige kijkers.  En inderdaad namen een heleboel koppels al eens eerder de proef op de som. De resultaten blijken overwegend positief. Op het eerste gezicht dus een hopeloze opgave, maar met deze tips maak je zo meer tijd én zin.

1. Ontwikkel je verlangen

Volgens Andrea M. Macari, klinisch psychologe, is regelmatig vrijen een manier om meer zin te krijgen. “Wanneer je regelmatig seks hebt, gaat ook het libido omhoog,” stelt ze. “Je ontwikkelt een soort verlangen dat er voordien niet was.” Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat seks niet altijd fenomenaal moet zijn. “Ik moedig koppels aan om ook ‘gematigde seks’ te hebben. Zo hou je een realistische standaard. Seks is zoals pizza, zelfs als de pizza niet geweldig is, blijf het nog steeds lekker.”

“Ik had het gevoel dat ik een pornoster of Olympisch kampioen moest zijn,” vertelt Doug Brown over zijn bedprestaties voor hij met zijn vrouw aan het experiment begon. “Maar dat verdween toen we dagelijks seks hadden. We hebben ontzettend veel over elkaar geleerd. Ook werd de seks speelser, we hebben de chemie teruggevonden.” Bovendien leerde het koppel ook hun schaamte en remmingen naast zich neer leggen. “Nu kunnen we echt over alles praten,” aldus Doug.

2. Voel jezelf weer partner

Verder kan seks ook de eigenwaarde van beide partners versterken. We verliezen onszelf soms zo in de dagelijkse beslommeringen, dat we onze eigen verlangens wegcijferen. Iets dat ook Meg Conley overkwam: “Ik bracht het merendeel van mijn dagen door met pampers verversen, opruimen en het spelen met poppen. Na verloop van tijd voelde ik me meer moeder dan vrouw. Ik heb veel gehad aan de intimiteit met mijn man. Wanneer ik ’s avonds in zijn armen lig, kan ik alles even vergeten. Ja, ik ben een poetsvrouw, kokkin en onderwijzeres in één, maar ik ben boven alles ook vrouw. Het was een hele positieve ervaring om mezelf terug te vinden in de aanrakingen van een ander,” vertelt ze in The Huffington Post.

3. Zet de tv uit

Eén van de grootste redenen dat we ’s avonds niet meteen tussen de lakens duiken, zijn onze andere verplichtingen. De kinderen moeten naar de muziekles, het eten moet klaargemaakt worden. We hebben een heleboel andere prioriteiten die voorrang krijgen. En wanneer de was en de plas eindelijk gedaan zijn, ploffen we uitgeput in de zetel. “De grootste tip die ik kan geven is gewoon de televisie uitzetten. In plaats van naar ‘Alle Dagen Seks’ te kijken, kruip je beter zelf samen in bed,” lacht Bollen.

4. Niks mis met vluggertjes

Seks is echt geen alles-of-niets-verhaal. Natuurlijk is het moeilijk om iedere dag tijd te maken voor een lange romantische avond, maar dit probleem is  met een vluggertje op te lossen. Goed om wat stoom af te laten en je hebt meteen wat quality time samen.

5. Zet seks op de agenda

Het klinkt misschien niet zo romantisch, maar plan jullie avonden samen op voorhand. “Plan af en toe een moment in voor jullie twee,” raadt Kaat Bollen aan. “Een date night, zeg maar. Daar hoeft trouwens niet per se seks van te komen, zolang de mogelijkheid maar bestaat.”

6. Douche samen

Iedere dag uitgebreid seks hebben, dat zit er niet in, maar wassen moet je toch. Ga eens samen onder de douche.  Op die manier breng je samen tijd door in een intieme context.

7. Hou het vuur brandend

Wacht niet totdat je tussen de lakens duikt vooraleer je met de romantiek begint. Liefdevolle en spannende tekstberichtjes of e-mails door de week zijn altijd een goed idee. “Je laat je partner niet alleen weten dat je aan hem denkt, maar jullie zullen steeds meer uitkijken naar de tijd die jullie ’s avonds samen kunnen doorbrengen”, aldus Heidi Shimberg, auteur van het boek ‘CoupleCEO’.

 8. Ben bereid zin te krijgen

We hebben allemaal wel eens geen zin, maar vaak helpt het om er desondanks gewoon aan te beginnen. “Zin in seks kan je zelf maken. Al wil ik wel opmerken dat ik daarbij altijd een onderscheid maak tussen geen zin en tegenzin,” vertelt Bollen. “De grote vraag is niet of je zin hebt, maar of je bereid bent om zin te krijgen.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!