Alimentatie vaker niet betaald

Het komt steeds vaker voor dat exen hun alimentatie niet betalen. In 2009 en 2010 moest het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO) beduidend vaker in actie komen dan in de jaren ervoor.

Dat heeft een woordvoerder van het LBIO maandag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in het Nederlands Dagblad.

In 2009 kreeg het LBIO 9900 aanmeldingen binnen voor het innen van alimentatie, 23 procent meer dan het jaar ervoor. Verwacht wordt dat het aantal aanmeldingen voor dit jaar op 13.000 komt te liggen.

Volgens het LBIO is de rekenmethode die wordt gebruikt om tot het maandelijkse alimentatiebedrag te komen te ondoorzichtig.

Hierdoor neemt het draagvlak om te betalen af. De stijging geldt overigens voor gevallen van niet nagekomen kinderalimentatie. Het LBIO int pas sinds augustus vorig jaar partneralimentatie.

Vaste formules

Het LBIO is er voorstander van dat er vaste formules komen voor het vaststellen van alimentatiebedragen, zoals een vast percentage van het nettoloon voor kinderen, zodat mensen zelf kunnen uitrekenen wat ze kwijt zijn.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?