alimentatie rijbewijs

Alimentatie niet betaald? Rijbewijs kwijt

Een ouder die pertinent weigert om alimentatiegeld te betalen voor zijn kinderen, kan straks zijn rijbewijs verliezen. Vanaf deze zomer kunnen rechters deze maatregelen opleggen. De Belgische minister Koen Geens (CD&V) wil zo de armoede bij alleenstaande ouders verminderen in België.

Autogebruik ligt gevoelig

Hoe lang wanbetalers hun rijbewijs moeten missen, zal bepaald worden door de hoogte van het verschuldigde bedrag aan onderhoudsgelden. De maatregel is vooral gericht op mannen, die zeer gevoeliger zijn in het niet kunnen gebruiken van hun auto, maar die ook oververtegenwoordigd zijn als het op het niet-betalen van onderhoudsgelden aankomt.

Beslag leggen

De Belgische Dienst voor Alimentatievorderingen (DAVO) zal voortaan ook beslag kunnen leggen op goederen tot 15.000 euro, de auto van de niet-betalende ex-partner bijvoorbeeld.

Opmerking redactie Singlessite.nl:

Zou deze wet er in Nederland ook moeten komen? Het maakt het leven na de scheiding er niet prettiger op. Maar wanneer je geen alimentatie krijgt, waar je wel recht op hebt, dan is dit wel een bruikbaar middel om mannen te pushen. Want je mag zeker niet aan zijn auto komen. Het blijft een heilige koe.

Bron: Nieuwsblad

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.