financiële verrassing relatiebreuk

Alimentatie in 2015 niet meer geheel aftrekbaar

Veel gescheiden vaders komen in 2015 in de problemen wanneer betaalde alimentatie niet meer geheel aftrekbaar is. Dit voorspellen advocaten in het familierecht.

Wijziging alimentatie 2015

Het kabinet pakt de fiscale voordelen van alimentatie betalende ouders aan. Vanaf 2015 mogen zij een deel hiervan niet meer aftrekken. Dit scheelt zo’n 50 tot 300 euro per maand volgens voorzitter Rob van Coolwijk van de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS).

Ruzie ex partners

Veel ex-partners kunnen dan het vastgestelde alimentatiebedrag niet meer opbrengen. Van Coolwijk zegt: ‘Volgens minister Asscher gaan gescheiden ouders dan zelf praten over de vermindering van de partneralimentatie, maar de praktijk laat zien dat dit veel lastiger is dan het lijkt. Ouders krijgen ruzie, kinderen hebben daar last van en de rechter moet er aan te pas komen. We zien juist vaak dat de andere partij geen krimp wil geven’. Dan volgt er een rechtszaak over een lager alimentatiebedrag voorspel van Coolwijk. En dat jaagt alle betrokkenen weer op kosten.

Advocaat

Wie een laag inkomen heeft krijgt wel een advocaat toegewezen maar er geldt altijd een eigen bijdrage van minimaal 196 euro. Die eigen bijdrage kan oplopen tot 823 euro bij een modaal inkomen. Van Coolwijk adviseert mediation wat maximaal 150 euro kost.

Gescheiden ouders die alimentatie betalen, krijgen geen kinderbijslag. Een deel van de alimentatie mogen ze nu nog als aftrekpost opvoeren. Nederland telt jaarlijks 36.000 scheidingen.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
By Tijmen ·
29 oktober 2021

Single zijn is je kracht

hutspot
By Margret ·
28 oktober 2021

Singlesrecept: originele Leidse hutspot voor Leidse singles

Met het oog op Leidens Ontzet op 3 oktober een zeer bijpassend recept, min of meer afgestemd op singles. Origineel recept was berekend op groot gezin van 4 eeuwen terug.
snacken na stappen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Snack attack? Dit zegt het over jouw karakter

Wist je dat jouw eetpatronen iets zeggen over jouw persoonlijkheid en karakter? Nou, wij ook niet maar misschien dat je na het lezen van deze voorbeelden jezelf er ook helemaal in herkent!
By Moniek ·
26 oktober 2021

Geweldige vintage woonschatten vind je hier

Dol op tweedehands, vintage en design speuren op rommelmarkten? wist je dat je ook in de winter prima op zoek kan naar nieuwe woonschatten voor een prikkie?