Afwijzing in liefde doet fysiek pijn

Mensen die worden afgewezen in de liefde, kunnen een vergelijkbaar gevoel ervaren als bij fysieke pijn. Tot die conclusie komen Amerikaanse wetenschappers in een nieuwe studie.

Een afwijzing in de liefde leidt tot activiteit in hersengebieden die ook worden geassocieerd met fysieke pijn. Mensen die worden gedumpt door hun partner, ervaren vaak ook evenveel ongemak als bij lichamelijke pijniging.

Dat meldt Discovery News op basis van een experiment van wetenschappers aan de Columbia University in New York.

Foto’s

De wetenschappers confronteerden proefpersonen met een foto van een ex-geliefde die hen had afgewezen, of een foto van een gewone vriend. Andere deelnemers aan het experiment werden gepijnigd met een apparaatje dat hun arm verhitte of alleen maar verwarmde.

De proefpersonen moesten steeds aangeven hoe ongemakkelijk ze zich voelden op een schaal van één tot vijf. Ook werd er een scan van hun hersenen gemaakt.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?