Je hebt het gevoel dat je flink de grond in wordt ingetrapt wanneer hij je keihard afwijst. Zeker wanneer het je veel lef heeft gekost om de stap te zetten, is je ego (en hart) extra gekrenkt. Hier een zestal tips hoe je hiermee om kunt gaan.

Hoe je met een afwijzing moet omgaan-tips zijn vaak moeilijk om op te volgen, maar we kunnen je vertellen dat dit de beste manier is om ermee om te gaan!

1# Een lekker potje janken
Misschien probeer je je wel groot te houden voor de buitenwereld of probeer je gewoon sterk te zijn voor jezelf, maar het is echt geen schande om even een goed potje te huilen. Gooi het eruit! Het lucht heel erg op en de kans dat je breekt op een moment waarop het jou helemaal niet uitkomt, is dan veel kleiner.

2# Erover praten
Met vriendinnen praten over je gekrenkte ego helpt je ook zeker om het debacle te vergeten. Je kunt niet alleen je hart bij hen luchten, maar ze staan ook klaar om je een bemoedigende knuffel te geven en ze durven je te vertellen hoe zij tegen de situatie aankijken. Hoewel het niet altijd is wat je wilt horen, kan het zeker nuttig zijn aangezien je vriendinnen er veel neutraler tegenaan kijken dan jij.

3# Medelijden hebben met de desbetreffende loser
Het klinkt een beetje vreemd om medelijden met hém te hebben. Je hebt juist vet veel medelijden met jezelf. Maar bekijk het even zo: hij loopt nu echt een heleboel mis. Hij zal nooit kunnen lachen om de geweldige grappen die je maakt, hij zal nooit gebruik kunnen maken van je advies die hij sowieso nodig gaat hebben in de toekomst enzovoorts. Wedden dat je je hierna een stuk beter voelt?

4# Schrijf zijn minpunten op
Zet op een rijtje, of rij, waarom hij eigenlijk helemaal niet leuk is. Bijvoorbeeld zijn lach die helemaal niet sexy klinkt maar je meer doet denken aan de mislukte brul van een hyena. Of pen neer dat zijn resting face er ongelooflijk onbenullig uitzag. Geloof ons: het voelt héérlijk!

5#Afleiding zoeken
Zwelgen in zelfmedelijden is dus geen optie. Maar als je thuis zit, kun je vaak alleen maar aan dat pijnlijke afwijzingsmoment denken. Ga er dus op uit! Trek een vriendin aan haar mouw en stel voor om wat leuks te gaan doen. Ga lekker naar de bioscoop of een dagje weg naar een andere stad waar niets je aan hem doet herinneren. Daarnaast kun je er ook nog eens een gezellige dag met een vriendin van maken.

6# Get back on the horse
Ze zeggen weleens dat je meteen weer in het zadel moet stappen wanneer je van je paard afvalt. Ook voor daten geldt hetzelfde. Ook al ben je afgewezen en vind je d’r eigenlijk niets meer aan, zorg toch dat je weer in het datingcircuit rolt. Hoe langer je het uitstelt, hoe moeilijker je het misschien gaat vinden. Bovendien zou het maar zo kunnen dat je nu wel het juiste exemplaar tegenkomt!