platte buik

Afvallen zonder zonder sport of dieët

Die paar extra kilootjes willen stiekem allemaal wel kwijt. We weten ook dat de enige echte manier om af te vallen meer bewegen in combinatie met anders en gezonder eten is. Alleen, daar hebben we doorgaans niet zoveel zin in. Met deze tips hoef je niet streng op dieet of te sporten maar ze zorgen op termijn wel voor wat gewichtsverlies.

Blauw servies

Heb je blauwe borden in je kast liggen? Mooi! Zo niet, kies dan een andere vreemde kleur die enorm vloekt met het eten dat op je bord ligt. Verschillende studies wijzen namelijk uit dat je automatisch minder eet als de kleur van je bord in contrast staat met de kleur van je eten. Vandaar dat er blauwe borden worden aangeraden. Spaghetti met tomatensaus op een rood bord is dus een no go.

Zappen tijdens reclames

Je onderbewustzijn is geniepig en dat zijn reclamemakers ook. Voor dat je er erg in hebt krijg je onbewust trek in allerlei lekkere dingen omdat er reclames met chocolade of een zoute snack voorbij komen. Onderzoek wijst uit dat reclamekijkers meer snacken tijdens het tv-kijken. Dat wil niet zeggen dat je dan precies dezelfde dingen eet die op de beeldbuis verschijnen maar zonder het weten grijp je sneller naar iets te eten voor de televisie. Ook kookprogramma’s hebben dit effect.

Herkauwen

Hap, slik weg is een erg ongezonde eetgewoonte. Behalve dat je er snel een opgeblazen gevoel door krijgt moeten snelle eters ook meer eten om verzadigd te raken. Neem daarom de tijd om eens rustig te kauwen op je eten. Je maag zal met minder snel eten sneller gevuld zijn en je proeft ook veel meer.

Weg met die joggingbroek

Draag mooie kleren waar jij jezelf sexy en aantrekkelijk in voelt. Ook thuis. Verstop jezelf niet langer in joggingbroeken en slobbertruien, want experimenten hebben uitgewezen dat je dan meer geneigd bent om te gaan snacken. Zie je er goed en gekleed uit, dan behoud je meer motivatie om gezond te blijven eten.

Gezond op de eerste rij

Een schaal vol fruit ziet er erg smakelijk uit, en een ijskast vol verse groenten doet watertanden naar al dat kleurrijke lekkers. Studies bewijzen dat je meer trek krijgt in voedsel dat makkelijk bereikbaar is. Zet je gezonde voedingswaren dus in het zicht, en stop die pakken chips en koekjes diep vanachter in de kast. Uit het oog, uit het hart, en vooral ook uit de maag.

Smalle cocktails

Geniet je graag af en toe van een lekkere cocktail, serveer die dan in een lang, smal glas in plaats van on the rocks in korte, brede glazen. Een studie ontdekte dat je die korte, brede glazen tot 30% voller schenkt dan lange, smalle glazen, en dus ook 30% meer calorieën binnenkrijgt

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!