linda en john de mol

Afperser John en Linda de Mol opgepakt

Eindelijk komt er na een turbulent jaar rust voor John en Linda de Mol. Er is een 70 jarige man uit Zeist opgepakt en hij heeft bekend hen te hebben afgeperst en bedreigd. 

De man stuurde brieven naar John de Mol waarin hij een groot geldbedrag eiste, anders zou hij het gezin van Linda de Mol iets aandoen. Hij is woensdag opgepakt, aldus een woordvoerder van de politie. De Zeistenaar is de man die in september bij een banketbakker in Blaricum een doos taartjes bestelde voor John de Mol. Op de taartdoos liet hij een dreigbrief plakken. De politie heeft “klassiek recherchewerk” gedaan om bij de man uit te komen, zegt de politiewoordvoerder.

DNA match

Bij zijn arrestatie woensdag werden spullen in beslag genomen. Die waren voldoende verdacht om DNA bij de Zeistenaar af te nemen. Donderdagavond bleek uit onderzoek bij het Nederlands Forensisch Instituut dat dit DNA overeen kwam met sporen die eerder in de zaak waren gevonden. Daarop bekende de Zeistenaar dat hij de afperser was.

De man is waarschijnlijk geen bekende van de familie. “Voor zover wij kunnen nagaan, is de verdachte niet bekend bij de familie De Mol noch bij Talpa”, aldus de woordvoerder van John de Mol vrijdag. De bekende mediafamilie laat weten ”blij en opgelucht”  te zijn dat de verdachte vastzit. Ook bedanken ze de politie voor de inzet. “Het is niet mis wat ze allemaal hebben gedaan.”

Compositietekening

Het programma Opsporing Verzocht toonde begin oktober maand een compositietekening van een blanke man van rond de zeventig jaar. De politie kwam de man onder meer door zevenhonderd tips op het spoor. De familie werd al meer dan een jaar bedreigd, maakte de politie in oktober bekend. De afperser vroeg een miljoen van de familie. Volgens de politie is er nooit geld betaald.

Keerzijde

Linda de Mol noemde de situatie “de afschuwelijke keerzijde van veel geld verdiend hebben”. “Een jaar lang slapeloze nachten en zorgen om je kinderen doordat iemand meent het recht te hebben je te bedreigen en af te persen. Het is me niet in de koude kleren gaan zitten.” De familie de Mol kan in nu deze man achter slot en grendel zit in ieder geval gaan genieten van rustige Kerstdagen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!