Als single in datingland weet je er vast alles van: de mega afknappers tijdens het online daten. Uit onderzoek van datingsite eDarling, voor singles met ‘niveau’ blijkt dat taalfouten en seksueel getinte toespelingen tot de grootste afknappers behoren.

Taalfouten, seks en narcisme

Je zult maar een bericht van een geïnteresseerde kandidaat in je mailbox krijgen die schrijft; ‘ik wordt dit jaar…’, daar gaan je haren misschien wel van overeind staan. Nou, daar hebben meer singles last van. Uit het onderzoek blijkt dat 55 procent afknapt bij een datingprofiel vol spel- en grammatica fouten. Ook seksuele toespelingen (51%) en narcistische uitspraken (49%) worden bepaald niet op prijs gesteld door de Nederlandse single.

Zonnebril & feest

Ook een forse irritatie, singles die zichzelf met een profielfoto profileren met zonnebril op, in een groepsfoto of tijdens een feest. De single die mogelijk met jou zou willen daten klikt lekker snel door naar de volgende kandidaat. De single is sowieso niet zo vergevingsgezind ingesteld. 62 procent van de singles wil geen date met iemand die zijn profiel heeft opgeleukt. Laat staan een relatie!

Beoordelen

Vertellen over die overbeharing of dat je iedere nacht een snack attack hebt dus niet. De top 5 waarop singles datingprofielen beoordelen zijn:

1 Foto

2 Leeftijd

3 Beroep

4 Activiteiten

5 Slechte gewoontes

Eerlijk duur het langst?

Hoewel 79 procent van de singles die deelnamen aan het onderzoek van eDarling gelooft dat mensen de neiging hebben om de waarheid online te verbloemen, verklaart de overgrote meerderheid (80 procent) dat ze zelf nog nooit hebben geprobeerd een betere versie van zichzelf te schetsen op een online profiel. Juist ja.

 

Eén reactie

  1. Tja dit lees ik vaker en toch is dat nog steeds wat er wel gebeurt! Vraag me soms af of alleen de dames dit soort sites lezen…

Reacties zijn gesloten.