internet pesten online

Afknappers online daten: taalblunders en seksueel getinte toespelingen

Als single in datingland weet je er vast alles van: de mega afknappers tijdens het online daten. Uit onderzoek van datingsite eDarling, voor singles met ‘niveau’ blijkt dat taalfouten en seksueel getinte toespelingen tot de grootste afknappers behoren.

Taalfouten, seks en narcisme

Je zult maar een bericht van een geïnteresseerde kandidaat in je mailbox krijgen die schrijft; ‘ik wordt dit jaar…’, daar gaan je haren misschien wel van overeind staan. Nou, daar hebben meer singles last van. Uit het onderzoek blijkt dat 55 procent afknapt bij een datingprofiel vol spel- en grammatica fouten. Ook seksuele toespelingen (51%) en narcistische uitspraken (49%) worden bepaald niet op prijs gesteld door de Nederlandse single.

Zonnebril & feest

Ook een forse irritatie, singles die zichzelf met een profielfoto profileren met zonnebril op, in een groepsfoto of tijdens een feest. De single die mogelijk met jou zou willen daten klikt lekker snel door naar de volgende kandidaat. De single is sowieso niet zo vergevingsgezind ingesteld. 62 procent van de singles wil geen date met iemand die zijn profiel heeft opgeleukt. Laat staan een relatie!

Beoordelen

Vertellen over die overbeharing of dat je iedere nacht een snack attack hebt dus niet. De top 5 waarop singles datingprofielen beoordelen zijn:

1 Foto

2 Leeftijd

3 Beroep

4 Activiteiten

5 Slechte gewoontes

Eerlijk duur het langst?

Hoewel 79 procent van de singles die deelnamen aan het onderzoek van eDarling gelooft dat mensen de neiging hebben om de waarheid online te verbloemen, verklaart de overgrote meerderheid (80 procent) dat ze zelf nog nooit hebben geprobeerd een betere versie van zichzelf te schetsen op een online profiel. Juist ja.

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.